aprilie 2010
Festivalul Internaţional de film NexT, 2010
NexT pregăteşte o surpriză de proporţii celor mai tineri spectatori ai festivalului. Sâmbătă, 17 aprilie 2010, de la ora 11.00, Cinema Scala aşteaptă toţi copii şi părinţii iubitori de film din Bucureşti la proiecţia programului special de scurtmetraje şi jocuri organizat în premieră - NexT Kids.

Spectatorii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, sunt aşteptaţi împreună cu părinţii şi bunicii lor la Scala pentru a urmări un program special de scurtmetraje marca NexT, care oglindesc, în mic, compoziţia şi spiritul celui mai important festival de scurtmetraj din România.

Filmele, premiate în festivaluri de film şi îndrăgite de milioane de spectatori din întreaga lume, provin din Marea Britanie, Polonia, Australia, Franţa, SUA, Germania, Canada. Porumbel: Imposibil / Pigeon: Impossible (r. Lucas Martell, SUA, 2009), povestea animată a porumbelului buclucaş care ajunge din greşeală să piloteze valiza nucleară a agentului secret începător Walter; Dunia (r. Joanna Jasinska, Polonia, 2003), filmul care înfăţişează, cu mult umor şi multă sensibilitate, prietenia dintre o fetiţă şi motanul ei mare şi gras sau Îngerii gunoaielor / Garbage Angels (r. Pierre M. Trudeau, Canada, 2008), filmul în care cei mici şi cei mari vor fi duşi într-o călătorie prin subteranele lumii noastre, în care totul este foarte perisabil.

Încă de la intrarea în cinematograf, cei mai tineri spectatori de la NexT vor fi protagoniştii şi regizorii spectacolului: întâmpinaţi de personajele în carne şi oase ale graficii concepute de Matei Branea, proiectaţi pe ecranul sălii încă de la intrare, ei vor decide fiecare moment din desfăşurarea de forţe de la Scala. După proiecţie, cei mici îşi vor putea alege dintre activităţile interactive gândite special pentru ei. Printre altele, vor putea să refacă soundtrackul spotului oficial NexT, proiectat fără sunet pe ecranul sălii şi orchestrat de ei cu instrumente muzicale care le vor fi puse la dispoziţie; să descopere lumea fermecată a Confession Box-ului NexT din foaierul cinematografului Scala, unde vor răspunde unor întrebări din filmele pe care tocmai le-au vizionat şi îşi vor putea spune propria părere despre acestea, sau să voteze filmul preferat într-un mod inedit, bifând cu markerul în dreptul acestuia pe pânza imensă realizată de voluntarii NexT, pe care sunt desenate personajele principale din fiecare film NexT Kids.

Programul NexT Kids beneficiază de un clip realizat de Luiza Pârvu, Tudor D Popescu, Anda Puşcaş şi Alexandru Matios, cu sprijinul copiilor de la Grădiniţa şi Afterschool Max & Moritz, care au povestit totul despre eroii şi filmelor lor preferate. Clipul poate fi urmărit accesând linkul: http://www.youtube.com/watch?v=xOP6yYxNv4U.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT are loc în perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala, Cinemateca Eforie, Băneasa Drive-In Cinema şi mansarda Cărtureşti Verona din Bucureşti. NexT este o iniţiativă a Societăţii Culturale NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară în 2010 sub Înaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.

Programul NexT Kids este susţinut de: Minimax

Parteneri media al programului NexT Kids: Itsy Bitsy FM, Noriel Maxim


Program şi sinopsisuri filme NexT Kids, 2010



Round / Cerc
UK, 2008, 6', HD
Director / Regizor: Kirk Hendry
O poveste despre moarte şi renaştere se dezlănţuie într-o junglă de umbre făcute de mâini.

Triple Concerto in D Minor / Triplu Concert în Re Minor
Australia, 2008, 8', 35mm
Director / Regizor: Daniel Mitchell
Rebecca se confruntă cu suişurile şi coborâşurile vieţii de cântăreaţă aspirantă la trianglu.

Formic / Furnica
Germany, 2009, 3', RED 4k
Director / Regizor: Roman Kälin & Florian Wittmann
Un film despre skateboard cu Dennis Gläser şi o furnică... sau cum influenţează un skateboarder micro-universul - furnica se răzbună.

Pigeon: Impossible / Porumbel: Imposibil
USA, 2009, 6', 35mm & HDCam
Director / Regizor: Lucas Martell
Walter, un agent secret începător, se confruntă cu o problemă rareori explicată la orele de instructaj: ce e de făcut când un porumbel rămâne blocat înăuntrul servietei oficiale de multe milioane de dolari care controlează o bombă nucleară.

The Sound of the Bell / Sunetul clopoţelului
UK, 2009, 15', 35mm
Director / Regizor: Esteban Gitton
Povestea a doi băieţi care au viziuni complet diferite asupra vieţii, deşi trăiesc pe aceeaşi planetă.

Dunia
Poland, 2003, 8', 35mm
Director / Regizor: Joanna Jasińska
Povestea unei fetiţe înzestrate cu o imaginaţie neobişnuit de bogată şi a prietenului ei, un motan mare şi gras, care este tot mai îngrijorat pentru ea.

Garbage Angels / Les Anges Déchets / Îngerii gunoaielor
Canada, 2008, 6', 35mm
Director / Regizor: Pierre M. Trudeau
Îngerii gunoaielor, forme bizare de viaţă, ne spun povestea lor despre societatea noastră în care orice poate fi aruncat şi înlocuit.

The Wordcutter / Le Bûcheron des mots / Tăietorul de cuvinte
France, 2009, 11', 35mm
Director / Regizor: Izù Troin
Într-un tărâm unde oamenii chiar se hrănesc cu litere din cuvinte culese din copaci, a citi este esenţial ca să nu mori... de plictiseală.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus