Laureata Premiului Nobel pentru Literatură, scriitoarea Herta Muller, a inaugurat, joi, 22 aprilie 2010, expoziţia Podoaba rece a vieţii. Evenimentul are loc la Literaturhaus din München, după cum anunţă ediţia online a Deutsche Welle.

Conform sursei citate, expoziţia de la Literaturhaus din München este o premieră absolută, programată în prezenţa autoarei şi a lui Ernest Wichner, directorul Literaturhaus Berlin, autor al Caietului-catalog. În forma ei "originară", expoziţia va poposi ulterior la Berlin, Stuttgart şi probabil, în 2011, şi în România.

Deutsche Welle mai notează despre această expoziţie: "Demn de remarcat este că atît Caietul întocmit de Ernest Wichner cît şi întreaga concepţie a expoziţiei oferă locul cuvenit şi scriitorilor germani, originari din România, membri ai cunoscutei Aktionsgruppe Banat, de care Herta Muller s-a simţit dintotdeauna foarte apropiată".

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus