mai 2010
Festivalul TIFF 2010
În urmă jurizării, cele 9 scenarii finaliste, alese din cele 411 scenarii înscrise în 2010, sunt:

Pentru categoria scenariu de lungmetraj:

Lucian Ţion, cu scenariul Ronaldo şi Iuliana
Gheorghe Recheşan, cu scenariul Cod portocaliu
Alexandru Hoisan, cu scenariul Norii argintii


Pentru categoria scenariu de scurtmetraj:

Veronica D. Niculescu, cu scenariul Curierul
Gabriela Nuţă, cu scenariul Tema de vacanţă
Adrian Munteanu, cu scenariul Noi doi, amici


Pentru categoria scenariu de documentar:

Eugen Istodor-Berceanu, cu scenariul După 20 de ani
Razvan Muraru, cu scenariul Boierii Bucureştilor
Pavel Cuzuioc, cu scenariul Doina groparilor

Premiile oferite de către HBO România în cadrul Concursului Naţional de Scenarii sunt următoarele:

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj este în valoare de 3000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurtmetraj este în valoare de 1500 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar este în valoare de 2000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.

Premiul HBO - 3 zile la TIFF va fi pus la dispoziţia celor 9 (nouă) finalişti ai celor trei categorii şi constă în următoarele: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport, acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile - detalii despre aceste evenimente puteţi găsi pe site-ul www.tiff.ro, începând cu data de 23 mai 2010).

Anunţarea câştigătorilor celor 3 secţiuni se va face în cadrul galei de decernare a premiilor celei de-a nouă ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, ce urmează a se desfăşura la Cluj-Napoca, în perioadă 28 mai - 6 iunie 2010.

Concursul Naţional de Scenarii este unul dintre cele mai importante proiecte iniţiate şi derulate de HBO România, devenind deja o tradiţie. Tot o tradiţie o reprezintă, deja, organizarea lui în parteneriat cu cel mai important şi credibil eveniment de film din România, primul şi cel mai vechi festival de film de lungmetraj din ţară. O parte dintre câştigătorii ediţiilor anterioare ale concursului lansat de HBO România s-au afirmat în scurt timp nu numai la nivel naţional, ci şi în afară graniţelor ţării noastre, demonstrând seriozitatea şi autenticitatea Concursului.


Nota finală

Protecţia datelor personale: În conformitate cu prevederile Legii 677/2001 privind protecţia datelor personale, organizatorul îşi asumă obligaţia de a nu face disponibile în niciun fel datele personale ale participanţilor fără acceptul acestora, dat în condiţiile legii.

Numele participanţilor nu vor fi făcute publice, cu excepţia numelor celor 9 (nouă) finalişti.

Organizatorii nu răspund pentru informaţiile oferite de către candidţi în vederea înscrierii în concurs decât în limitele verificărilor cu bună credinţă ce le revin spre bună organizare şi desfăşurare a concursului şi spre asigurarea egalităţii în drepturi a participanţilor. Depistarea până la momentul decernării premiilor sau chiar ulterior acesteia, a oricăror încălcări, de către oricare dintre participanţi a condiţiilor de înscriere la concurs, dă dreptul organizatorilor să revoce premiul acordat.

Organizatorii garantează respectarea legislaţiei în vigoare cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe precum şi cu privire la oricare alte drepturi cuvenite candidaţilor, în condiţiile stabilite pentru înscrierea şi participarea la concurs.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus