Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul TIFF 2010

Captivi de Crăciun vine la TIFF 2010!


iunie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Captivi de Crăciun, mediu-metrajul regizat de Iulia Rugină şi scris de Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină, a fost selecţionat în programul Zilelor Filmului Românesc de la cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care se desfăşoară la Cluj-Napoca, în perioada 28 mai - 6 iunie 2010.

Filmul va rula la Cluj-Napoca alături de cele mai bune scurt metraje româneşti recente, iar spectatorii TIFF se vor întâlni, la proiecţia de sâmbătă, 5 iunie 2010, de la ora 12:00 la Cinema Victoria, cu protagoniştii mediu-metrajului: actorii Ozana Oancea, Mădălina Ghiţescu, Bogdan Dumitrache, regizoarea Iulia Rugină şi scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu se vor afla pentru prima dată împreună, după încheierea filmărilor, pe scena cinematografului clujean şi se vor afla la dispoziţia publicului TIFF pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri. Prima proiecţie a filmului a avut loc chiar în ziua de deschidere a festivalului.


Captivi de Crăciun concurează, alături de producţii precum Căutare, scurt metrajul lui Ionuţ Piţurescu, proaspăt câştigător al Premiului pentru Cel mai bun scurt metraj în secţiunea Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de la Cannes; Muzica în sânge (r. Alexandru Mavrodineanu), Cel mai bun film românesc din competiţia Festivalului NexT; Colivia şi Lord, scurt metrajele semnate Adrian Sitaru; Aniversarea, filmul Luizei Pârvu premiat la Festivalul CineMAiubit sau documentarul lui Vlad Ilicevici şi Andrei Tănase, Zmeii, filmat la Ankara, la câştigarea trofeului pentru Cel mai bun scurt metraj românesc oferit de Mediafax, care va fi acordat în cadrul Galei de închidere TIFF de sâmbătă, 5 iunie 2010.

Captivi de Crăciun spune povestea a patru personaje care nu se cunosc şi care sunt nevoite să îşi petreacă Ajunul Crăciunului într-o gară mică de provincie, departe de oamenii şi locurile unde trebuie şi îşi doresc să ajungă de Crăciun, în aşteptarea unui tren înzăpezit la mulţi kilometri distanţă. Pe măsură ce orele trec şi trenul pare să nu mai vină, Mădălina, Cristi, Oxana şi Alex împart unul cu celălalt absurdul, speranţa, furia, deznădejdea. Pentru că, întamplător, sunt captivi aici. Pentru că nu se ştie când se va termina. Şi pentru că e Crăciunul. Captivi de Crăciun este o poveste despre gesturi mici. Poveşti mari. Şi oameni.

Finalist al Concursului Naţional de Scenarii HBO, categoria scurtmetraj, în primăvara lui 2007, scenariul filmului Captivi de Crăciun a fost publicat de Editura LiterNet şi este disponibil gratuit aici.

Odată cu terminarea filmărilor de la Captivi de Crăciun, cele trei îşi continuă colaborarea cu primul scenariu de lung metraj, Breaking News (selecţionat în cadrul ediţiei 2009-2010 a prestigiosului workshop european de scenaristică ScripTeast), pre-producţia scurt metrajului Tabasco (câştigător al Concursului de Scenarii CNC în sesiunea noiembrie-decembrie 2008, parte a proiectului O femeie urmăreşte un bărbat) şi research-ul pentru finanţare al scenariului de scurt metraj de animaţie Skugos.

Captivi de Crăciun este o producţie UNATC, reprezentând filmul de master al Iuliei Rugină. Alături de Iulia, Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, din echipa filmului fac parte Ana Drăghici (imagine), Vlad Iancu (cameră), Maria Zaharia (montaj), Vlad Voinescu şi Matei Mircea (sunet priză directă), Laura Lăzărescu (mixaj sunet), Radu Stancu (producţie).

Din distribuţia filmului fac parte Mădălina Ghiţescu, Ozana Oancea, Cristian Popa, Bogdan Dumitrache, Constantin Cojocaru şi Emilia Dobrin.

Mai multe imagini de la filmare şi informaţii despre film găsiţi pe blogul mediumetrajului, captivi-de-craciun.blogspot.com
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2010


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Un ritual anual - TIFF, 2010, Răzvan Penescu
 Declaraţie de dragoste pentru Reconstituirea, Iulia Blaga
 Surpriză pentru cinefilii clujeni: Cinemateca TIFF, 2010, Comunicat de presă
 Impresii post-festival - TIFF, 2010, Andrei Ciorică, Tudor Jurgiu, Georgiana Madin, Lucian Munteanu, Irina Trocan
 Kinosseur: Special TIFF 09 - Wim's Movies, Andrei Creţulescu
 Toate articolele despre Festivalul TIFF 2010


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer