Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Festivalul de film Veneţia 2004

Discreta Europă a intrat în cursa Leilor - Veneţia 2004


România Liberă, septembrie 2004
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Competiţia pentru Leul de Aur s-a deschis joi cu un film grec, care i-a bucurat probabil pe comentatorii supăraţi pe directorul Marco Müller pe care l-au certat că oferă prea mult spaţiu promovării filmelor americane de mare buget în detrimentul filmelor novatoare. Realizat de Nikos Panayotopoulos, Delivery este povestea unui bărbat fără nume şi fără istorie care ajunge într-o bună zi la Atena. Mai mult decît un personaj, el este un martor.

Agenţia France Presse afirmă că, deşi nu este vorbit aproape deloc, Delivery nu e un film facil, lăudînd talentul regizorului de a crea o atmosferă particulară. Panayotopoulos nu e la primul film, dar e mai discret, preferînd să nu facă filme pentru marele public. El este posesorul unui Leopard de Aur, cucerit la Locarno, în 1978.

Cel de-al doilea film din competiţie a fost unul francez. Cinq fois deux de Franµois Ozon a fost proiectat tot joi. Ozon se concentrează pe drama unui cuplu aflat la capăt de drum, care rememorează etapele parcurse, încercînd să găsească punctul de ruptură. Filmul e împărţit în cinci capitolaşe, fiecare cu propria-i melodie italiană de dragoste. Comentatorii AFP nu neagă calităţile filmului şi nici pe ale actorilor Valeria Bruni-Tedeschi şi Stéphane Freiss, dar deplîng dispariţia acelui Ozon pe care-l iubiseră în Swimming Pool şi Sous le sable. Toate articolele despre Festivalul de film Veneţia 2004


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Iulia Blaga


Alte articole

 Veneţia de la A la Z - ABC general..., Mihai Chirilov
 Mostra veneţiană, la a 61-a ediţie / Premii europene: Marea Britanie, Spania şi ceilalţi, Călin Stănculescu
 Filme şi cartofi la Veneţia 2004, Iulia Blaga
 Primul film de animaţie în competiţie - Veneţia 2004, Călin Stănculescu
 Scandal şi favoriţi în oraşul dogilor - Veneţia 2004, Călin Stănculescu
 Toate articolele despre Festivalul de film Veneţia 2004


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer