septembrie 2010
Marți, după Crăciun
Am mai spus-o şi o repet: Marţi, după Crăciun este cel mai bun film al lui Radu Muntean - cel mai matur, cel mai împlinit - şi, totodată, cel mai bun film românesc pe care l-am văzut în 2010!

Radu, secondat de scenariştii săi fideli (Răzvan Rădulescu şi Alexandru Baciu), a făcut un fel de "revanşa femeilor", după punctul de vedere preponderent masculin din Boogie. Interpretările sînt impecabile, cu o menţiune specială pentru Mirela Oprişor (unde a fost pînă acum?!) care face un rol de Oscar, César, Glob... sau măcar Gopo.

Marţi, după Crăciun duce filmul românesc dincolo de orice teribilism adolescentin sau tatonare teoretică, dincolo de orice 'val' de festival sau etichetă critică - adică acolo unde trebuie: un film 'de public' care nu-i batjocoreşte sentimentele şi nu-i insultă inteligenţa. La cîte divorţuri şi adulteruri se întîmplă zi de zi, la un film ca acesta ar trebui să se stea la coadă...

(http://twitter.com/alsbyals)

Linie


Notă LiterNet: Spuneţi la [email protected] care sînt filmele româneşti ale anului 2010 pe care le-aţi văzut şi de ce (nu) le-aţi iubit (în maxim 5 rânduri, în word, cu diacritice) şi cele mai bine argumentate păreri vor apărea pe LiterNet.


Vezi o galerie de imagini din filmul Marți, după Crăciun (regia: Radu Muntean) aici.
Regia: Radu Muntean Cu: Mimi Brănescu, Mirela Oprișor, Maria Popistașu, Victor Rebengiuc, Dragoș Bucur

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus