septembrie 2010
Marți, după Crăciun
De la Marţi, după Crăciun am plecat bântuită. De fineţea folosită pentru a palpa o poveste despre adulter, care curge ca o bombă cu ceas, în tăcere, în scenele celui mai pur cotidian, pentru a-ţi exploda pe final de film direct în faţă.

E greu să fii nepărtinitor într-o astfel de poveste şi în funcţie de propria ta poveste, îţi spui că oricum vei ţine fie cu soţul care pleacă de acasă, Paul (Mimi Brănescu), fie cu soţia înşelată, Adriana (Mirela Oprişor), fie cu amanta ne-scorpie, Raluca (Maria Popistaşu). Ori măcar cu Mara, fetiţa care va face parte dintr-o familie destrămată. Dar dozajul scenariu - actori - regie e bun, atât de bun încât în final, dacă eşti sincer cu tine, nu poţi arunca o piatră într-o anumită direcţie sau mângâia mai apăsat într-alta. Fără patetisme ieftine şi clinic aproape Marţi, după Crăciun arată cum ne trăim dramele sentimentale astăzi. Destul de înăbuşit şi ascuns, destul de resemnat. În fond, se trece peste orice...


Vezi o galerie de imagini din filmul Marți, după Crăciun (regia: Radu Muntean) aici.
Regia: Radu Muntean Cu: Mimi Brănescu, Mirela Oprișor, Maria Popistașu, Victor Rebengiuc, Dragoș Bucur

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus