octombrie 2010
Festivalul TIFF 2010
Organizatorii celui mai important eveniment cinematografic din România, Festivalul Internaţional de Film Transilvania, au pregătit o surpriză de proporţii publicului clujean: în perioada 21 octombrie- 23 decembrie 2010, iubitorii de filme sunt invitaţi la Cinemateca TIFF.

În fiecare joi seară, de la ora 20.00, la Cinema Arta din Cluj-Napoca vor fi proiectate cele mai de top producţii prezentate până acum la TIFF. Documentare incendiare, drame tulburătoare, comedii multi-premiate fac parte din selecţia Cinematecii, iar organizatorii speră ca prin această iniţiativă, să aducă cinematografia de artă în atenţia unui public din ce în ce mai numeros. 
 
Deschiderea primei ediţii a Cinematecii TIFF va avea loc joi, 21 octombrie 2010, prin proiecţia unui film care s-a aflat în topul preferinţelor cinefililor la cea de-a noua ediţie TIFF, fiind recompensat cu Premiul Publicului: Graşii, în regia lui Daniel Sánchez Arévalo. Acţiunea filmului este concentrată în jurul a cinci poveşti despre persoane supraponderale într-un mediu comun: terapia de grup. Un loc unde oamenii nu se aşteaptă să scape de kilograme, ci să afle de ce le tot pun. La proiecţia filmului ce marchează deschiderea Cinematecii de la Arta va fi prezent şi Directorul TIFF, Tudor Giurgiu.
 
Pe 28 octombrie 2010, clujenii sunt aşteptaţi la cel mai premiat film maghiar în anul 2006, Palme albe, în regia lui Szabolcs Hajdu, urmând ca pentru ziua de 4 noiembrie 2010 organizatorii să pregătească o proiecţie specială a unui film... surpriză.
 
De asemenea, la Cinema Arta, vor mai fi prezentate şi alte producţii de marcă, precum documentarul Fiii Cubei, în regia lui Andrew Lang, Viaţa e în altă parte, de Frederic Choffat sau Altiplano, regizat de Peter Brosens şi Jessica Hope Woodworth.

Filmele din cadrul Cinematecii TIFF sunt subtitrate in limba engleză. Intrarea la proiecţii este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
Pentru mai multe informatii despre programul Cinematecii, vă rugăm accesaţi site-ul www.tiff.ro, sau pagina de facebook: http://www.facebook.com/pages/Cinemateca-TIFF/162974217064353

Cinemateca TIFF este organizată de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc şi susţinută de România Film.
Parteneri locali: Asociaţia Studenţească BEST Cluj-Napoca, Cărtureşti, Student Sound.
Parteneri media: Europa FM, Adevărul de Seară, Zile şi Nopţi.


1 comentariu

  • Public
    George Hari Popescu, 17.10.2010, 11:37

    Ei, nu chiar pînă la refuz (partea stîngă era aproape goală), dar au fost destui oameni în sală. Eu îi felicit pentru răbdarea şi politeţea manifestate în timpul celor 45 de minute de aşteptare.

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus