noiembrie 2010
Festivalul European de Teatru Eurothalia, 2010
Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) este reprezentat în Festivalul Eurothalia cu două spectacole. Se va juca cea mai nouă premieră a instituţiei, Shaking Shakespeare, o pastorală tragico-comico-istorică după William Shakespeare, de Lia Bugnar, sub direcţia de scenă a lui Radu-Alexandru Nica, şi Cântăreaţa cheală de Eugène Ionesco, sub direcţia de scenă a lui Alexandru Dabija, una dintre cele mai reprezentative piese ale creaţiei teatrale din secolul 20.

 
Shaking Shakespeare, premiera cu numărul 400 a TGST se va juca vineri, 19 noiembrie 2010, la ora 20.
 
Spectacol în limba germană, cu traducere în limbile română şi engleză.
 
Cântăreaţa cheală se va juca duminică, 21 noiembrie 2010, la ora 20, şi este astfel al treilea spectacol regizat de Alexandru Dabija, prezent în ediţia de anul acesta a festivalului, după producţia Teatrului Odeon din Bucureşti Pyramus & Thisbe 4 You şi cea a Teatrului Naţional Timişoara "în vizită".

 
Spectacol în limba germană, cu traducere în limba română.
 
Ambele reprezentaţii vor avea loc în sala TGST.
 
Producţia Teatrului de Cameră Arad, Infantilităţi, de Raymond Cousse, sub direcţia de scenă a lui Tapasztó Ernő va fi prezentată în cadrul celei de-a doua ediţii a Festivalului Eurothalia, organizat de TGST, sâmbătă, 20 noiembrie, la ora 18,30, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat.
 
Spectacolul Infantilităţi nu este un joc de copil, nici o serie de farse ale unui puştan obraznic. De obicei adulţii acordă, cu un aer superior, mai puţină importanţă sufletului sensibil de copil care se destăinuie în faţa noastră. Sentimentele lui sunt pure, la fel şi atitudinea faţă de grozăviile incomprehensibile ale lumii care îl înconjoară. Copilul nu mai este copil, dar nu este încă nici adult, este la vârsta pubertăţii, pe teritoriul hazardat al descoperirilor. Are o anxietate metafizică faţă de secretele trupeşti, faţă de nemurirea sufletului. Ca şi în cazul unei fântâni arteziene, cu cât se sapă mai adânc, cu atât ţâşneşte apa mai puternic.

 
Interpretează Zsolt Lung László. Sunet - regie tehnică: Gheorghe Mureşan, lumini: Cornel Dume, Asistenţa de regie: Réka Fekete.
 
Spectacol în limba maghiară, cu traducere în limbile română şi germană.

Mai multe informaţii despre festival pe www.eurothalia.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus