noiembrie 2010
Festivalul European de Teatru Eurothalia, 2010
Teatrul "Jan Kochanowski" din Opole (Polonia) este invitat la cea de-a doua ediţie a Festivalului Eurothalia din Timişoara. Se va juca piesa Despre sport de Elfriede Jelinek, sub direcţia de scenă a lui Krzysztof Garbaczewski. Reprezentaţia are loc sâmbătă, 20 noiembrie 2010, la ora 20, în sala Teatrului German.

 
Elfriede Jelinek tematizează realităţi crude ale lumii sportive: prin strategii perverse, se doreşte a se crea sportivi extraordinari, supereroi, un adevărat "supraom" - ceea ce determină întrebări stăruitoare cu privire la principiile de funcţionare ale unui sistem, în cadrul căruia mass-media, managerii sportivi şi specialiştii în PR imaginează roboţi etern câştigători. Aceşti oameni sunt privaţi de tot: de demnitate, identitate, sex. Jocurile Olimpice continuă să existe în lume, iar noi luăm loc pe stadioane, cu fularele strânse în jurul gâtului, cu feţele radiind, şi nu mai contează decât rezultatul!
 
Interpretează actorii: Zofia Bielewicz, Judyta Paradzińska, Mirosław Bednarek, Jacek Dzisiewicz, Norbert Kaczorowski, Waldemar Kotas, Przemysław Czernik şi Paweł Smagała. Decorul şi costumele au fost create de Anna Maria Karczmarska. Muzica a fost compusă de Adrian Jakuć - Łukaszewicz.
 
Spectacol în limba poloneză, cu traducere în limbile română, germană şi engleză.
 
Prezenţa Teatrului "Jan Kochanowski" din Opole la Timişoara este posibilă cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.
 
Festivalul European de Teatru Eurothalia se încheie în 21 noiembrie într-o notă muzicală: Mike Godoroja & Blue Spirit feat. Trei Parale au pregătit publicului show-ul "Balkanic Zeppelin", concertul având loc duminică, 21 noiembrie 2010, la ora 22, în Club 30.

 
Spectacolul este de dinamic, inteligent şi plin de elemente spectaculare, publicul devenind şi el un pilon important al showului, fiind permanent angrenat în atmosfera electrizantă a muzicii de calitate, cântată live.
 
Trupa este formată din Mike Godoroja, Ian Chepa, Mac Marian Aciobăniţei, Marius Vintilă, Florin Iordan şi Daniel Pop.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus