Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri

Ţara Lăpuşului - o lume veche, unde te molipseşti de viaţă


noiembrie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Răzvan Voiculescu lansează luni, 22 noiembrie 2010, un nou album de fotografie însoţit de scurtmetraj - Destine încrustate. Ţara Lăpuşului. Evenimentul, susţinut de Petrom, va avea loc începând cu ora 19.00, la sala Constanţa din JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Răzvan Voiculescu este un căutător de locuri speciale. Le descoperă şi apoi stăruie asupra lor, le priveşte şi le "descoase" până ajunge la fibra lor. Cel mai recent ţinut asupra căruia s-a oprit este Ţara Lăpuşului, partea dinspre sud a Maramureşului. Un spaţiu aproape necunoscut, în care timpul îşi mai răreşte din asprime şi se lasă trăit, parcă, după liniile domoale în care lăpuşenii îşi încrustează lemnul.

În albumul de fotografie dedicat Ţării Lăpuşului, Răzvan Voiculescu creează o anatomie vizuală a acestui loc, cu toată splendoarea, dar şi cu imperfecţiunile lui. Albumul este viu şi autentic tocmai prin faptul că adună în acelaşi loc ipostaze diverse din viaţa unui ţinut savuros, fără însă a cosmetiza nimic din ceea ce "vede".

Toate cele 300 de pagini ale albumului se parcurg intens, străbatând chipuri, poveşti de iubire, obiceiuri vechi, dar şi obiceiuri noi, tristeţi, fragmente de viaţă, viaţă... Chiar dacă albumul vă va ispiti să-l răsfoiti pe nerăsuflate, e bine să-i rezistaţi. Şi să vă acordaţi timp, pentru a-i decoperi toate poveştile dintre falduri.

Evenimentul de lansare a albumului va avea loc luni, 22 noiembrie 2010, începând cu ora 19.00, la Sala Constanţa din JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Vor fi multe fotografii, dar şi poveştile din spatele lor, prezentate într-un scurtmetraj de making-of al albumului.

Seara se va încheia în emoţia horilor străvechi, cu un recital special Grigore Leşe. Rapsodul din Lăpuş va fi, de altfel, invitatul special al evenimentului şi va cânta împreună cu un grup de patru aromâni fârşeroţi.

http://blog.razvan-voiculescu.ro/


Pentru mai multe detalii şi informaţii despre album şi eveniment, vă stau la dispoziţie.
Florina Pîrjol
PR Events
0744/515474
[email protected]

0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Evreii români şi Holocaustul la Muzeul Naţional de Artă al României, Doinel Tronaru
 Maramureş - 1916, expoziţie foto, Edith Lazar
 Fotografia şi moartea - Expoziţie Francesca Woodman la Londra, Dana G. Ionescu
 Arta interzisă de nazişti iese la lumină, Dana G. Ionescu
 Expoziţia-container Import/Export în curte la muzeu, Comunicat de presă
 Alte articole


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer