noiembrie 2010
Lumea văzută de Ion B.
Lumea văzută de Ion B., documentarul HBO regizat de Alexander Nanau, a fost declarat câştigătorul categoriei Arts Programming în cadrul celei de-a 38-a ediţii a Premiilor Emmy International.
 
Este pentru prima oară când o producţie realizată de HBO în Europa Centrală câştigă cea mai importantă statuetă din industria televiziunii.
 
Câştigătorii au fost anunţaţi azi noapte în cadrul ceremoniei ce a avut loc la Hotelul Hilton din New York.
 
La acest eveniment, Lumea văzută de Ion. B. a fost reprezentat de regizorul Alexander Nanau, de Carmen Harabagiu, Country Manager HBO România, şi de Aurelian Nica, unul dintre producătorii HBO România.
 
Iată ce declara Carmen Harabagiu în urmă cu câteva ore, de la New York: "Este pentru prima dată când o producţie realizată de HBO în România ajunge atât de departe. Sunt fericită ca am fost acolo s-o reprezint. Este un eveniment unic, am fost foarte impresionată."
 
Carmen a urcat pe scenă alături de regizorul Alexander Nanau pentru a ridica premiul şi le-a mulţumit Lindei Jensen (CEO HBO Europa Centrală), celor doi producători HBO România, Aurelian Nica şi Andrei Creţulescu, şi celor care au jurizat.
 
În cadrul aceleaşi secţiuni au mai fost nominalizate producţiile All My Life: Cazuza,TV Globo, Brazilia, Imagine... David Hockney: A Bigger Picture,BBC/Coluga Pictures, Marea Britanie şi Personas Inside Out, TV Asahi, Japonia.
 
Procesul de preselecţie a durat 6 luni şi au existat 3 etape de jurizare la care au participat peste 700 de votanţi din 50 de ţări.
 
Lumea văzută de Ion B., o producţie HBO România şi Alexander Nanau Productionscare urmăreşte timp de un an viaţa lui Ion Bârlădeanu, un anonim om al străzii, devenit un important artist contemporan, a fost difuzată de HBO în premieră pe 17 decembrie 2009, a primit anul acesta premiul Gopo pentru cel mai bun documentar şi a fost selecţionată până în prezent la peste 30 de festivaluri. Producători din partea HBO România sunt Carmen Harabagiu, Aurelian Nica şi Andrei Creţulescu.
 
Gala Premiilor Emmy International este unul dintre cele mai prestigioase evenimente de televiziune din lume la care sunt prezenţi anual peste 1000 de profesionişti din industrie, 200 de jurnalişti şi fotografi din partea celor mai importante publicaţii, reuniţi pentru a sărbători excelenţa producţiilor realizate în afara SUA.
 
Lista completă a câştigătorilor celei de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy International poate fi gasită la http://www.iemmys.tv

Regia: Alexander Nanau Cu: Ion Bârlădeanu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus