ianuarie 2011
ShortsUp - Scurtmetrajele prind viaţă
Sâmbătă 22 ianuarie 2011 de la 19.00, la Sala Radio, ShortsUP a pregătit un eveniment extraordinar, atât prin filmele din program şi muzica live, cât şi prin spaţiul inedit în care se desfăşoară.

ShortsUP Hall of Fame va începe cu o selecţie de filme scurte semnate Lars von Trier, Tim Burton, Jean-Luc Godard, Roy Anderson şi alţi cunoscuţi regizori ai lumii şi se va finaliza cu un concert unplugged complex cu AB4 & friends.  

Fie că sunt experimente cinematografice sau declaraţii artistice foarte personale, filmele de început ale unora dintre cei mai titraţi regizori ai lumii nu pot lăsa pe nimeni indiferent.  

Scurtmetrajul Pe toţi băieţii îi cheamă Patrick e un exemplu uimitor al începuturilor lui Jean-Luc Godard, singura experienţă în care acesta a regizat un film scris de altcineva. Scenaristul era un alt nume care avea să devină legendar: Eric Rohmer. Filmul de absolvire al lui Lars Von Trier, Nocturne (1980) e o mostră de poezie vizuală şi de tensiune narativă ce urmau să se transforme în mărci ale regizorului danez. Iar Fast Film (regia Virgil Vidrich) este o animaţie din 2003 cu peste 25 de premii internaţionale, compusă din secvenţe de filme celebre, cu actori-simbol.  Producţia are în centru o scenă de urmărire clasică - o femeie e răpită şi un bărbat se aventurează s-o salveze, dar sunt prinşi în sediul inamicului.
 
Programul ShortsUP va fi completat de un "mocumentary" spaniol din 2009, Duck Crossing (regia Koldo Almandoz), o viziune ironică şi plină de referinţe celebre. Scurtmetrajul compilează secvenţe din cinematografia lumii în care apar gâşte - e drept însă, gâştele sunt umbrite de prezenţa unor staruri ca Marilyn Monroe, Clint Eastwood, Charlie Chaplin sau Emir Kusturica.
 
Trailerul evenimentului poate fi văzut la adresa:       http://shortsup.ro/ro/video/
 
ShortsUP Hall of Fame va aduce, pe lângă scurtmetraje, şi un concert unplugged inedit cu AB4, trupa ce a facut pionierat în rockul alternativ românesc. Aceasta se va reuni în concertul extraordinar de la Sala Radio în formula consacrată şi va avea alături câţiva invitaţi celebri în lumea muzicii.    
 
ShortsUP va întinde covorul roşu pentru filme, muzică, dar şi pentru spectatorii care vor participa la eveniment şi care vor fi întâmpinaţi de paparazzi, ca nişte adevărate staruri.
 
Biletele pentru ShortsUP Hall of Fame pot fi cumpărate de pe Eventim.ro, costă 25 RON şi oferă acces la întrega seară - programul de scurtmetraje şi concertul AB4. În limita locurilor rămase, biletele vor putea fi achiziţionate şi la intrare, sâmbătă, la preţul de 30 RON. Detalii pe www.shortsup.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus