ianuarie 2011
Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc va fi prezentă pentru a patra oară consecutiv cu un stand românesc în Berlinale Film Market, organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (10-20 februarie 2011).

În acest context, va fi reeditată cea de-a cincea ediţie a catalogului Romanian Films, o broşură detaliată care cuprinde toate producţiile româneşti de lungmetraj şi documentar, ce au avut premiera în ultimii 3 ani sau care urmează a fi lansate în prima parte a anului 2011.
 
APFR continuă astfel campania de promovare şi susţinere a industriei de film româneşti, demarată cu mai mulţi ani în urmă şi susţinută de o serie de evenimente cinematografice, printre care se numără Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Gala Premiilor Gopo, Noaptea albă a Filmului Românesc.

 
Pe lângă standul de prezentare, cinematografia românească va fi reprezentată la cea de-a 61-a ediţie a Berlinalei de două filme de scurtmetraj prezente în competiţia Berlinale Shorts 2011: 15 Iulie (R. Cristi Iftime) şi Apele tac (R. Anca Miruna Lăzărescu).

15 Iulie spune povestea a doi tineri care decid să petreaca un weekend la Braşov. Fata îşi convinge prietenul să treacă şi pe la bunica ei, unde îşi descoperă tatăl într-o ipostază mai puţin obişnuită. În rolurile principale se regăsesc actorii Adrian Titieni şi Lorena-Andrada Zăbrauţanu.
 
În Apele tac, a cărei acţiune se petrece în România anului 1986, Gregor şi Vali vor să fugă din ţară, trecând Dunărea înot, spre partea sârbă. Pentru a fi sigur de reuşita fugii, Gregor are o singură condiţie: Vali trebuie să îşi lase soţia în urmă. Filmul este o co-producţie Filmallee (Germania) - Strada Film şi îi are în rolurile principale pe Toma Cuzin, Andi Vasluianu şi Patricia Moga.
 
APFR va organiza şi în 2011 mult aşteptata petrecere românească - unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest tip din cadrul Berlinalei - la care vor fi invitaţi producători, distribuitori, reprezentanţi ai fondurilor de finanţare directori de festivaluri, presă de specialitate etc. Aceştia vor avea posibilitatea să întâlnească regizorii, producătorii şi distribuitorii români prezenţi la Berlin, să fie informaţi despre noutăţile cinematografiei româneşti şi, nu în ultimul rând, să se bucure de un concert susţinut de DJ DuBase.
 
Standul românesc de la Berlin este organizat în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român de la Berlin.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus