aprilie 2011

Pe data de 27 aprilie 2011, orele 17:00, va avea loc o întalnire cu jurnalişti, prilejuită de închiderea expoziţiei O altă ţară a minunilor. Evenimentul se adreseaza tuturor celor interesaţi de artă. în general, şi de arta singulară, în mod deosebit.

Pictoriţa Mădălina Dina îşi descrie tablourile ca fiind "Reflexul unei lumi imaginare, ludice, colorate, o lume în care umorul este adesea prezent. Un univers în strânsă legătură cu amintirile copilăriei mele fericite". Publicul român are ocazia să le vadă, până pe 27 aprilie 2011, la librăria Cărtureşti din capitală, în expoziţia O altă ţară a minunilor.


Mădălina Dina s-a născut la Slatina, a absolvit Universitatea Naţională de Arte Plastice din Bucureşti, iar din 2005 s-a stabilit în Franţa, ţara, care după cum mărturiseşte, o inspiră cel mai mult în arta sa.  A avut numeroase expoziţii personale sau de grup şi a realizat decorurile pentru două filme celebre, Les rois maudits / Regii blestemaţi (cu Jeanne Moreau şi Gerard Depardieu în rolurile principale) şi Modigliani. În La Rochelle, oraş unde a ales să locuiască, vrăjită fiind de lumina lui specială şi de deschiderea la mare, picturile ei pot fi văzute de mai multe ori pe an.

Artă singulară reprezintă tipul de artă pe care-l practică pictoriţa Mădălina Dina. "Ceea ce fac corespunde acestui tip de artă nu numai prin desenul naiv, ci şi pentru că folosesc multe obiecte pe care le recuperez, ca aceşti artişti care recuperau tot ce puteau pentru a realiza un obiect sau o lucrare de artă. Cum locuiesc într-un oraş situat la mare, pot spune că şi eu am recuperat, de-a lungul timpului, tot felul de lucruri. De la cioburi de scoici poleite de mare, la plasă de pescari, din care am creat coafuri pentru personaje. Utilizez şi foarte mult nisip, sunt pasionată de ceea ce înseamnă materialitate, încerc să redau volum şi prin pictură, dar şi utilizând această tehnică....".

Foarte apreciată în Franţa, "arta singulară" nu este atât de cunoscută în România. Este unul din motivele pentru care Mădălina Dina, împreună cu alţi artişti pasionaţi de "arta singulară" preconizează o expoziţie de grup şi în România.
 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus