aprilie 2011
ShortsUp - Scurtmetrajele prind viaţă
Pe 30 aprilie 2011, cu câteva ore înainte de 1 mai, e sărbătoarea olandeză Queen's Day, aşa că ShortsUP va aduce Amsterdamul la Bucureşti şi va recrea atmosfera celebrei zile la Sala Dalles din capitală.

Sâmbătă de la 20.00, evenimentul ShortsUP Via Amsterdam va reuni unele dintre cele mai premiate scurtmetraje olandeze: Suiker (r. Jeroen Annokkeé), comedia care a primit în 2011 Premiul Publicului la Clermont-Ferrand, Father and Doughter (r. Michael Dudok de Wit), animaţia câştigătoare la Oscar, BAFTA şi Clermont-Ferrand sau Raak (r. Hanro Smitsman), drama recompensată cu Ursul de Aur şi cu trofeul European Film Awards. Trailerul poate fi văzut la adresa: http://shortsup.ro/ro/video

După filme, de la 23.00, va avea loc un afterparty cu DJ-ul şi producătorul olandez Paul du Lac şi cu românii Flore şi Ion. Paul du Lac e adeptul unui stil deep house / techno care în Olanda a impus o nouă mişcare muzicală.

Queen's Day e sărbătoarea naţională a Olandei, care la origine celebra ziua de naştere a fostei regine. Astăzi, toată lumea sărbătoreşte pe toată lumea prin petreceri, concerte outdoor, reprezentaţii de teatru şi mai ales popularele street markets, în care oricine poate vinde vechituri la târgurile stradale. Portocaliul domină peisajul, căci e obligatoriu să porţi o pălărie, un obiect vestimentar, face painting sau măcar un balon de această culoare. Şi pentru participanţii la ShortsUP Via Amsterdam se va impune dress code portocaliu.

Evenimentul se desfăşoară sâmbătă 30 aprilie 2011 de la 20.00, în spaţiul celor 2 etaje dedicate târgurilor şi evenimentelor de la Sala Dalles din Bucureşti.

ShortsUP Via Amsterdam este un proiect ORICUM realizat cu sprijinul Embassy of the Kingdom of the Netherlands, Grolsch şi Discovery România.

Biletele pot fi cumpărate la intrare, sâmbătă seara, începând de la 19.30, costa 20 RON şi oferă acces la filme şi la afterparty. Pentru cei care vor să achiziţioneze bilete doar pentru petrecere,  preţul acestora este de 15 RON. Detalii pe www.shortsup.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus