iunie 2011
Cui i-e frică de Virginia Woolf?
Următoarea reprezentaţie va avea loc duminică, 26 iunie 2011, ora 19:00, la Sala George Constantin 
 
Martha şi George vă invită la ei acasă, duminică, 26 iunie 2011, ora 19:00, pentru o seară de neuitat cu "jocuri şi glume", farse intelectuale, cruzime şi alcool din belsug. Lăsaţi-vă fricile la uşă.
 
După patru ani de la prima reprezentaţie, spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc, a revenit în peisajul teatral bucureştean, la Teatrul Nottara. Producţia, dublu nominalizată la Premiile UNITER în 2009 (Cel mai bun debut - Florina Gleznea şi Ionuţ Grama), se va juca pe parcursul verii 2011 la sala George Constantin a Teatrului Nottara.
 
Cui i-e frică de Virginia Woolf? este una dintre cele mai amuzante şi mai tulburatoare radiografii ale mitului "familiei perfecte". George, profesorul de istorie, şi Martha, exuberanta sa soţie şi fiica sefului universitatii, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi şi martorul unui şir de "jocuri şi glume", în care barierele anduranţei vor fi testate iar demonii vor ieşi la lumină. Pentru ca Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniţi în campusul universitar, blondul Nick şi naiva lui sotie, Honey. Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil şi mai terifiant decât cruzimea şi că adevarul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste.
 
Producţia prilejuieste reîntalnirea spectatorilor bucureşteni cu cea mai tânără distribuţie care a interpretat vreodată acest text pe o scenă profesionistă: Florina Gleznea (Martha) şi Ionuţ Grama (George) joacă rolurile cuplului de vârstă mijlocie. Celor doi li se alatură Sînziana Nicola (Honey) şi Emil Măndănac (Nick). Regia şi scenografia sunt semnate de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc, cunoscute publicului pentru spectacolele Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva de la Teatrul Odeon şi Amalia respiră adânc la Teatrul Act (spectacol premiat cu UNITER pentru debut in 2008).
 
Cui i-e frică de Virginia Woolf?un text devenit celebru la momentul apariţiei lui pentru demitizarea ideii de familie şi de succes, ne vorbeşte azi în mod zguduitor despre refugiul în iluzie şi frica de adevăr.
 
Un spectacol de MARIANA CĂMĂRĂŞAN şi ALEXANDRA PENCIUC
Distribuţia: FLORINA GLEZNEA, IONUŢ GRAMA, SÎNZIANA NICOLA, EMIL MĂNDĂNAC
Traducerea: IONUŢ GRAMA
 
Teatrul NOTTARA                                                           
B-dul Magheru 20, 70 158, sector 1, Bucureşti
Rezervări bilete: 021.317.41.01 (zilnic între orele: 10:00 - 20:00)
De: Edward Albee Regia: Mariana Cămărăşan Cu: Florina Gleznea, Ionuţ Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus