mai 2012
Cui i-e frică de Virginia Woolf?
Spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc, se va juca din luna mai a lui 2012 la Godot Cafe-Teatru. Una dintre cele mai longevive producţii ale Studioului Casandra, aflată în cel de-al cincilea an de "viaţă", se întoarce astfel în Centrul istoric al Bucureştiului. Din distribuţie fac parte Florina Gleznea, Ionuţ Grama, Sînziana Nicola şi Emil Măndănac. Prima reprezentaţie va avea loc duminică, 6 mai 2012, la ora 19:00.

Cui i-e frică de Virginia Woolf? (Premiul Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru în 1962) este una dintre cele mai amuzante şi mai tulburătoare radiografii ale mitului "familiei perfecte". George (Ionuţ Grama), profesorul ratat de la catedra de istorie şi Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soţie şi fiica şefului universităţii, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi şi martorul unui şir de "jocuri şi glume", în care barierele anduranţei vor fi testate iar demonii vor ieşi la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniţi în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) şi naiva lui soţie, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil şi mai terifiant decât cruzimea şi că adevarul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste.

Producţia, dublu nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut în 2009 (Florina Gleznea şi Ionuţ Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuţie care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă şi de noua traducere oficială necenzurată şi savuroasă a textului original. Regia şi scenografia sunt semnate de Mariana Cămărăşan şi Alexandra Penciuc (Amalia respiră adânc şi Rabbit Hole la Teatrul Act, Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva la Teatrul Odeon).
 
Cui i-e frică de Virginia Woolf?, text devenit celebru la momentul apariţiei lui pentru demitizarea ideii de familie şi de succes, vorbeşte şi astăzi în mod zguduitor despre refugiul în iluzie şi frica de adevăr.
 
Un spectacol de Mariana Cămăraşan şi Alexandra Penciuc
Cu: Florina Gleznea, Ionuţ Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac
Traducerea: Ionuţ Grama

Contact: Ionuţ Grama: [email protected] / Godot Cafe-Teatru: 021 31 61 682 / 0736 414 244 / [email protected]
De: Edward Albee Regia: Mariana Cămărăşan Cu: Florina Gleznea, Ionuţ Grama, Sînziana Nicola, Emil Măndănac

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus