Spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee revine la Godot Cafe-Teatru duminică, 3 august 2014, la ora 20:00. Din distribuţie fac parte Florina Gleznea, Ionuţ Grama, Sînziana Nicola şi Emil Măndănac.
Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, în regia Marianei Cămărăşan şi a Alexandrei Penciuc (Amalia respiră adânc, Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva), se joacă de şapte ani pe scenele independente din Bucureşti. Producţia, dublu nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut în 2009 (Florina Gleznea şi Ionuţ Grama), beneficiază de cea mai tânără distribuţie care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă şi de noua traducere oficială necenzurată şi savuroasă a textului original, realizată de Ionuţ Grama.
Cui i-e frică de Virginia Woolf? (Premiul Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru în 1962) este una dintre cele mai amuzante şi mai tulburătoare radiografii ale mitului "familiei perfecte". George (Ionuţ Grama), profesorul ratat de la catedra de istorie şi Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soţie şi fiica şefului universităţii, se întorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia începe, iar publicul devine prizonier în casa celor doi şi martorul unui şir de "jocuri şi glume", în care barierele anduranţei vor fi testate, iar demonii vor ieşi la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniţi în campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) şi naiva lui soţie, Honey (Sînziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil şi mai terifiant decât cruzimea şi că adevarul şi iluzia pot spune uneori aceeaşi poveste.
Premii şi participări în festivaluri:
Două nominalizări la Premiile UNITER 2009 - Debut (Florina Gleznea, Ionuţ Grama)
Spectacol prezentat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (2009), Festivalului ContemporanIS Iaşi (2010) şi Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (2013)
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1535649479988260/?fref=ts
Godot Cafe-Teatru propune un concept unic, îmbinând fizionomia unei cafenele cu cea a teatrului clasic. Este un spaţiu multicultural elegant, cu atmosferă interbelică, dotat cu scenă, cortină şi pian. Din noiembrie 2010, când şi-a deschis porţile, Godot a fost gazda unui număr impresionant de artişti care au susţinut spectacole şi concerte cu sala plină. La Godot, cafeaua se serveşte alături de artiştii preferaţi, în fiecare zi, pe Str. Blănari 14 din Bucureşti.
Rezervări telefon: 0736.414.244; 021.316.16.82
Rezervări e-mail: [email protected]
Website: godotcafeteatru.ro