septembrie 2011
Curs de scenaristică pentru începători - First Draft
Asociaţia Culturală Control N organizează în perioada 13 septembrie - 1 noiembrie 2011 a şasea sesiune a workshop-ului de scenaristică First Draft.
 
Cursul se adresează amatorilor şi începătorilor în domeniul scenaristicii de film şi prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurtmetraj - premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog precum şi elemente de formatare şi limbaj specific scenaristicii de film.
 
Cursul este interactiv, fiecare dintre participanţi putând să aibă în portofoliu, la finalul celor 8 săptămîni, un prim scenariu de scurtmetraj. Fiecare curs durează două ore şi este compus din discuţii şi vizionari de filme. Însă workshop-ul înseamnă mai mult decât cele două ore de curs din fiecare săptămână. Participanţii primesc teme specifice dupa fiecare curs şi, până la viitoarea întâlnire, ei sunt îndrumaţi on-line în vederea perfecţionării tehnicilor de viitori scenarişti.
 
Cursul este susţinut de Ana Agopian, scenarist de film şi televiziune, preparator universitar în cadrul Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L.Caragiale", catedra de scenaristică.
 
Cea de-a şasea sesiune a workshop-ului First Draft va începe pe 13 septembrie 2011, de la ora 19:00 şi va continua în fiecare marţi, timp de 8 săptămâni.
 
Numărul maxim de participanţi la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1.000 de ron, respectiv 800 de ron (pentru elevi şi studenţi).
 
Cei interesaţi se pot înscrie la adresa [email protected] până cel târziu 5 septembrie 2011, în limita locurilor disponibile.
 
Ana Agopian a semnat, alături de Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină, mai multe scenarii de scurt şi mediu metraj, printre care Bună Cristina! Pa Cristina!, Captivi de Crăciun şi Tabasco, filme prezentate şi premiate în numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale (printre care: Clermont-Ferrand, Cottbus, Oberhausen, Munchen, Ludwigsburg, TIFF, etc).
 
Primul scenariu de lung-metraj semnat de Ana Agopian (împreună cu Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină), Breaking News se află acum în pre-producţie. În trecut, Ana a participat cu acest scenariu la importante workshop-uri de dezvoltare de scenariu, precum: Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm, Berlin 2008 şi Scripteast (2009, având sesiunile de dezvoltare în Sterdyn, Polonia, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes).
 
În televiziune, Ana a lucrat cu Media Pro Pictures şi HBO România, colaborând la cinci seriale şi 3 filme de televiziune.
 
Mai multe detalii despre First Draft pe site-ul www.controln.ro, pe mail la [email protected] sau la telefon 0721969639.
First Draft este organizat de Asociaţia Culturală Control N, cu sprijinul Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei.
Parteneri media: Şapte Seri, Cinemagia.ro, Feeder.ro, Cinefan.ro, Liternet.ro, Film Reporter.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus