septembrie 2011
Festivalul de film de animaţie anim'est 2011
Unul dintre cele mai aşteptate evenimente din programul Anim'est, Creepy Animation Night, noaptea de scurtmetraje animate neconvenţionale şi bizare dublate de live act audio-vizual, va avea în acest an ca protagonişti trei artişti "pe val" şi multe filme care vor provoca imaginaţia şi simţurile spectatorilor.
 
Vineri, 14 octombrie 2011, de la ora 23:00, la Cinema Patria are loc Creepy Animation Night 3, un eveniment recomandat de Cinemagia.ro: o noapte animată de prezenţele pe scenă ale animatorului şi artistului vizual japonez Mirai Mizue, respectiv ale muzicienilor autohtoni Montgomery Clunk şi Res Es.
 
21 dintre cele mai neobişnuite scurtmetraje de animaţie ale anului vor rula în cadrul celor trei calupuri de proiecţie, separate de live act-uri ale artiştilor invitaţi. Printre ele se numără The Monster of Nix (r. Rosto, Olanda - Franţa - Belgia, 2011), unul dintre titlurile selecţionate şi în Competiţia de Scurtmetraj Internaţional - un film care a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy şi din distribuţia căruia fac parte Terry Gilliam şi Tom Waits (care semnează şi coloana sonoră a filmului); The Ark (Polonia, 2007), selecţionat în Competiţia Oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes şi regizat de Grzegorz Jonkajtys, animatorul polonez care are în CV titluri precum Star Trek, Sin City, Pan's Labyrinth, Rango sau Transformers; Underlife (r. Jarosław Konopka, Polonia, 2010), o producţie a Studioului Invitat la Anim'est 2011 - Se Ma For; Save the Rhinoceros (Finlanda, 2010), regizat de unul dintre obişnuţii Creepy Animation Night - finlandezul Tomi Malkki, prezentat în selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy; Fuera de Control (r. Sofia Carrillo, Mexic, 2008), scurtmetrajul mexican care are în palmares participări în selecţiile oficiale de la Sundance şi Sitges sau Martyris (r. Luis Felipe Hernández Alanís, Mexic, 2010), proiectat în 2011 în Competiţia Umbre - Scurtmetraj a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.
 
Mirai Mizue, artistul care va crea live vizualurile proiectate pe marele ecran de la Patria între calupurile de scurtmetraje, este o figură reprezentativă pentru noua generaţie de realizatori japonezi de animaţie abstractă. Atracţia sa pentru celule face ca fiecare cadru realizat să fie de o densitate uimitoare, iar ritmul joacă un rol foarte important în filmele lui. Recent, Mirai Mizue experimentează în zona animaţiei minimaliste, cu figuri drepte, lineare.
 
Filmele sale au fost proiectate la peste 100 de festivaluri din întreaga lume - unul dintre cele mai recente dintre acestea fiind chiar Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia din acest an, unde Mizue a fost selecţionat cu scurtmetrajul Modern no.2. Precedentul său film scurt, Tatamp, concurează în Competiţia de Scurtmetraj Internaţional a celei de-a şasea ediţii Anim'est, iar clipul realizat de animatorul japonez pentru piesa And And a lui Toru Matsumoto concurează în secţiunea Videoclip & Advertising.

 

Montgomery Clunk (Silviu Badea) s-a făcut remarcat în peisajul muzical românesc şi est-european prin multitudinea de stiluri de muzică electro pe care le creează. EP-ul său de debut, Superbus, a avut un succes instantaneu, Monty Clunk fiind, în prezent, unul dintre cei mai solicitaţi artişti români din zona electro / dubstep / progressive. Amestecând Hip Hop, Dubstep, Ambient, Electro, Pop şi Progressive, muzica sa este surprinzător de omogenă şi armonioasă.
 
Res Es (Şerban Ilicevici) este, de asemenea, un muzician complet: pe parcursul ultimilor şase ani, a făcut parte din proiecte muzicale de genuri extrem de diverse, la punk hardcore, post rock şi muzică electronică, liantul dintre toate tipurile de muzică pe care le creează fiind, potrivit acestuia, o colecţie de emoţii care îl ajută să marcheze momentele cele mai importante din existenţa sa.
 
Secvenţe din filmele Creepy Animation Night 3, pe muzica lui Res Es, puteţi urmări într-un clip realizat de echipa de video content Anim'est, X-Scape Media:

 
Biletele individuale pentru Creepy Animation Night 3 costă 30 de lei şi s-au pus în vânzare online, pe ticketfan.ro. Precum şi în reţeaua magazinelor Flanco din toată ţara şi la Librăria Engleză Anthony Frost din Bucureşti. Accesul minorilor în sala de proiecţie la Creepy Animation Night 3 este strict interzis, evenimentul fiind rezervat exclusiv spectatorilor cu vârsta de peste 18 ani.
 
Partener Creepy Animation Night 3: Staro Pramen
Eveniment recomandat de: Cinemagia.ro
Parteneri media: 24FUN, Decât o Revistă, Kamikaze, FEEDER.ro, apropo.ro, b365.ro, tilllate.com, raluk.ro
 
Abonamentele (Festival Pass), Biletele de 10 proiecţii, dar şi Biletele Individuale pentru Galele de Deschidere şi Închidere ale Anim'est 2011 s-au pus în vânzare în reţeaua Ticketfan - online, pe site-ul www.ticketfan.ro, dar şi în magazinele Flanco din toată ţara şi Librăria Engleză Anthony Frost din Bucureşti. Festival Pass-ul Anim'est poate fi achiziţionat cu 130 de lei, urmând ca, din 30 septembrie, el să poată fi cumpărat numai la preţul de 150 de lei. Până la aceeaşi dată, Biletul de 10 proiecţii costă 70 de lei.
 
Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Anim'est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union şi Club Control din Bucureşti şi în perioada 28-30 octombrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Pentru prima dată pentru un eveniment major de film din România, Anim'est va organiza o ediţie specială, la Chişinău, în Republica Moldova, în perioada 3-6 noiembrie 2011. Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membrul al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy.
 
Parteneri instituţionali: Centrul pentru Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti - ArCuB, Primăria şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Autoritatea Fondului Cultural Naţional - AFCN, Institutul Cultural Român, Centrul Cultural American, Japan Foundation, Institutul Polonez, Institutul Francez din Bucureşti, Ambasada Franţei, Centrul Ceh, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Centrul Cultural al Republicii Ungare
Parteneri: AXN, Sony, Groupama, F64, Canyon, Adobe, Noumax, Canon, ODS, AVIS, TNT, Senior Interactive, Mindshare
Transportator oficial: Tarom
Maşina oficială: Opel
Clubul festivalului: Ctrl-Shift
Partener media principal: Pro Cinema
Susţinut de: The ONE, Business Magazin, Mediafax.ro, gandul.info, Apropo.ro
Parteneri media: Music FM, 24FUN, Evenimentul Zilei, Cocor Media Channel, Ring, Kamikaze, Decât o Revistă, YachtExpert, Carpatair, Revista Arte şi Meserii, BeWhere, Cărtureşti, OOPS Media
Parteneri media online: Cinemagia.ro, Port.ro, Hipmag.ro, ArtActMagazine, Metropotam.ro, Feeder.ro, Filmetari.com, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Cinefan.ro, 121.ro, b365.ro, Veiozaarte.ro, Cinemazing.ro, animationmagazine.eu, tilllate.com, raluk.ro, Daazo.com
 

CREEPY ANIMATION NIGHT 3
ANIM'EST 2011
 
 The Monster of Nix
(r. Rosto, Olanda - Franţa - Belgia, 2011)
Premii şi festivaluri: Premiera mondială - Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy
 
 Fuera de control
(r. Sofia Carrillo, Mexic, 2008)
Premii şi festivaluri: Selecţie oficială- Festivalul Internaţional de Film Sundance,  Festivalul Internaţional de Film Fantastic Sitges (Catalunia, Spania).
 
 Perpetuum Mobile
(r. Agnieszka Burszewska, Polonia, 2009)
Premii şi festivaluri: Premiul II - Festivalul de  Animaţie SIGMAD
 
 The Ark
(r. Grzegorz Jonkajtys, Polonia, 2007)
Premii şi festivaluri: selecţionat în Competiţia Oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2007; Premiul pentru cea mai bună regie - Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Animanima, Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj - Festivalul Australian de Film de Animaţie şi Efecte Vizuale, Award of Distinction - Prix Ars Electronica, Premiul Best of Show- Siggraph
 
 Martyris
(r. Luis Felipe Hernández Alanís, Mexic, 2010)
Premii şi festivaluri: selecţionat în Competiţia Umbre Scurtmetraj la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca 2011
 
 Agape
(r. Alexandre lliach, Canada, 2011)
 
 Save the Rhinoceros
(r. Tomi Malkki (aka Malakias),  Finlanda, 2010)
Premii şi festivaluri: Festivalul Internaţional de la Tampere, Festivalul Internaţional De Film de Animaţie de la Annecy, Competiţie Internaţională - Festivalul Internaţional de Film de la Batumi
 
 Underlife
(r. Jarosław Konopka, Polonia, 2010)
Premii şi festivaluri: Premiul 2, Premiul pentru cea mai bună regie, Premiul pentru cea mai bună animaţie- Festivalul Internaţional de Film al Noului Val - Los Angeles
 
 Dedicated to Darkness
(r. Soňa Jelínková, Cehia, 2010)
 
 Chernokids
(r.Matthieu Bernadat, Nils Boussuge, Florence Ciuccoli, Clement Deltour, Marion Petegnief, Franţa, 2010)
 
 The Backwater Gospel
(r. Bo Mathorne,  Danemarca, 2011)
Premii şi festivaluri: Premiul pentru Cea mai Bună Scenografie la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anima Mundi de la Rio de Janeiro
 
 B-1033
(r. Paweł Kryszak, Polonia, 2009)
 
 Hambuster
(r. Paul Alexandre, Dara Cazamea, Maxime Cazaux, Romain Delaunay, Laurent Monneron, Franţa, 2010)
 
 Percorso#0009- 0410
(r.  Igor Imhoff, Italia, 2010)
 
 Tous les monsters
(r. Gabrielle Lissot, Nicolas Deprez, Laurent Jaffier, Pierre Lippens,  Franţa, 2011)
 
 The Astronomer's Sun
(r. Simon Cartwright, Jessica Cope, Marea Britanie, 2010)
 
 Princess
(r. Frédérick Tremblay, Canada, 2010)
 
 Funny Killings
(r. Clasa de studenţi: Mariola Brillowska, Germania, 2011)
 
 The Nuckear Family
(r. Olivier Carrette, Franţa, 2010)
 
 Oblivion
(r. Hsin-Yu Kuan, Marea Britanie,  2010)
 
 The Omega Dead Man
(r. Juan Miguel Pérez, Luis Vázquez,  Spania, 2010)
 

Descarcă programul Anim'est, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus