septembrie 2011
Festivalul de film de animaţie anim'est 2011
La cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, prestigioasa universitate Animation Workshop din Danemarca este protagonista secţiunii Şcoală Invitată, iar AniFest Teplice (Cehia), membru al reţelei Cartoon, va prezenta, în cadrul secţiunii Festival Invitat, cele mai bune filme de animaţie ceheşti, selecţionate pe parcursul ultimilor ani în Competiţia Naţională a festivalului în 2011.
 
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie AniFest, desfăşurate la Teplice, în Cehia, adună anual mii de invitaţi din toată lumea. Selecţia de filme este diversă şi cuprinde atât titluri recente, cu palmares în festivalurile internaţionale de film, cât şi retrospective ale unor cineaşti de valoare. 13 dintre cele mai scurtmetraje ceheşti recente fac parte din programul Anim'est 2011, printre ele aflându-se Bloody Merry Christmas (r. Jan Cechl), selecţionat şi în Competiţia de Filme Studenţeşti la Anim'est 2008Graffitiger (r. Libor Pixa), scurtmetraj realizat din graffiti animat, proiectat în programul Fresh Selection a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, The Light, al lui David Sukup, co-regizor al filmului Fimfárum - the Third Time Lucky, aflat în Competiţia destinată lungmetrajelor la Anim'est 2011, sau The Pirate (r. Jan Bubeníček), un scurtmetraj de animaţie cu păpuşi despre puterea prieteniei.
 
Animation Workshop, care are sediul în Viborg, Danemarca, este una dintre cele mai prestigioase şcoli de film de animaţie din lume. Know-how-ul şi expertiza profesională sprijină anual sute de tineri care doresc să se perfecţioneze în domeniul animaţiei. Printre trainerii şi profesorii şcolii se numără specialişti care lucrează în studiouri renumite de animaţie precum Pixar sau Dreamworks. În fiecare an, Animation Workshop furnizează unele dintre cele mai apreciate filme din Competiţiile de Film Studenţesc şi Videoclip & Advertising de la Anim'est. Animation Workshop a produs, printre altele, câştigătorul Premiului pentru Cel mai Bun Videoclip la Anim'est 2010 - Out of a Forest, pe melodia Slow Show a celor de la The National, care face parte din programul prezentat la Anim'est 2011.

 

Cei care doresc să afle mai multe despre una dintre cele mai renumite şcoli de animaţie din lume sunt invitaţi miercuri, 12 octombrie 2011, de la ora 12:00, la Cinema Union, la o prezentare cu intrare liberă, susţinută de Peter Dyring Olsen - Project Manager la Animation Workshop, iar de la ora 20:00, tot la Cinema Union, la un program din cele mai importante scurtmetraje realizate în cadrul Şcolii.
 
Abonamentele (Festival Pass), Biletele de 10 proiecţii, dar şi Biletele Individuale pentru Galele de Deschidere şi Închidere ale Anim'est 2011 s-au pus în vânzare în reţeaua Ticketfan - online, pe site-ul www.ticketfan.ro, dar şi în magazinele Flanco din toată ţara şi Librăria Engleză Anthony Frost din Bucureşti. Festival Pass-ul Anim'est poate fi achiziţionat cu 130 de lei, urmând ca, din 30 septembrie, el să poată fi cumpărat numai la preţul de 150 de lei. Până la aceeaşi dată, Biletul de 10 proiecţii costă 70 de lei.
 
Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Anim'est va avea loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union şi Club Control din Bucureşti şi în perioada 28-30 octombrie 2011 la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Pentru prima dată pentru un eveniment major de film din România, Anim'est va organiza o ediţie specială, la Chişinău, în Republica Moldova, în perioada 3-6 noiembrie 2011. Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membrul al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy.

 

Parteneri instituţionali: Centrul pentru Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti - ArCuB, Primăria şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Autoritatea Fondului Cultural Naţional - AFCN, Institutul Cultural Român, Centrul Cultural American, Japan Foundation, Institutul Polonez, Institutul Francez din Bucureşti, Ambasada Franţei, Centrul Ceh, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Centrul Cultural al Republicii Ungare
Parteneri: AXN, Sony, Groupama, F64, Canyon, Adobe, Noumax, Canon, ODS, AVIS, TNT, Senior Interactive, Mindshare
Transportator oficial: Tarom
Maşina oficială: Opel
Clubul festivalului: Ctrl-Shift
Partener media principal: Pro Cinema
Susţinut de: The ONE, Business Magazin, Mediafax.ro, gandul.info, Apropo.ro
Parteneri media: Music FM, 24FUN, Evenimentul Zilei, Cocor Media Channel, Ring, Kamikaze, Decât o Revistă, YachtExpert, Carpatair, Revista Arte şi Meserii, BeWhere, Cărtureşti, OOPS Media
Parteneri media online: Cinemagia.ro, Port.ro, Hipmag.ro, ArtActMagazine, Metropotam.ro, Feeder.ro, Filmetari.com, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Cinefan.ro, 121.ro, b365.ro, Veiozaarte.ro, Cinemazing.ro, animationmagazine.eu, tilllate.com, raluk.ro, Daazo.com

Descarcă programul Anim'est, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus