octombrie 2011
ShortsUp - Scurtmetrajele prind viaţă
Adevăr sau Provocare: despre infidelitate în 12 feluri posibile
 
Infidelitatea văzută prin 12 poveşti scurte în teatru şi film dă naştere unui experiment de artă contemporană fără reţetă. ShortsUP, proiectul prin care scurtmetrajele prind viaţă şi D'AYA, compania independentă de teatru fondată de regizoarea Chris Simion îşi unesc forţele pentru un eveniment fără precedent: "Adevăr sau Provocare". Acesta are loc duminică, 23 octombrie 2011, de la 19.00 la MNAC (Muzeul Naţional de Artă Contemporană din cadrul Palatului Parlamentului).

Filme scurte premiate despre infidelitate şi tablourile piesei Ce ne spunem când nu ne vorbim (regia Chris Simion) îşi vor da replica pentru a compune un happening neconvenţional, în premieră în România. Filmul şi teatrul vor anula graniţele şi vor compune o reprezentaţie eclectică, dar cu acelaşi suflu: urban, apropiat de trăirile şi nedumeririle cuplurilor contemporane.   

Vinovăţia, regretul şi iertarea sunt doar o parte dintre necunoscutele care nuanţează şi fac imposibilă aplicarea de etichete, când vine vorba de iubire. Iar minciuna şi adevărul nu mai par atât de simple şi de "alb-negru" într-un cuplu. Şi totuşi... Ai înşelat sau nu ai înşelat? Personajele, vinovate sau inocente, în film sau în teatru, îşi vor susţine pledoariile duminică, pe 23 octombrie 2011, la "Adevăr sau Provocare". Din distribuţia piesei fac parte Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir şi Gabriela Iacob. Informaţii detaliate despre filme puteţi găsi pe www.shortsup.ro.

Evenimentul marchează începerea sezonului 2011 - 2012, prin care ShortsUP readuce în atenţie cele mai valoroase scurtmetraje din lume într-o platformă de expunere unică, ce îmbină filmul scurt cu artele conexe cinematografiei.     

Biletele se vor pune în vânzare înainte de eveniment, la MNAC, Palatul Parlamentului. Preţul unui bilet este 30 RON, iar cu reducere pentru studenţi este 25 RON.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus