octombrie 2011
Festivalul de film de animaţie anim'est 2011
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est ajunge, în curând, la Cluj-Napoca!  În perioada 28-30 octombrie 2011, la Cinema Victoria, publicul clujean se va putea delecta cu un program special de proiecţii, adaptat tuturor categoriilor de vârstă.
 
Tradiţionalul follow-up al celui mai important festival de film de animaţie din România aduce în acest an la Cluj-Napoca o parte din cele mai importante  titluri prezentate in cadrul celei de-a şasea ediţii a festivalului, precum cele din secţiunile Mozaic, Videoclip & Advertising sau Competiţia de Film Românesc.
 
Mediumetrajul estonianului Mati Kütt, Sky Song, este un film care are toate şansele să emoţioneze publicul clujean. Aventura unui poştaş care trebuie să livreze un colet pe Lună, o călătorie în timp, prin intermediul oamenilor şi al personajelor lor, al gândurilor şi al imaginaţiei. Avem de-a face cu o vizualizare originală a gândurilor unui poştaş care îşi îndeplineşte sarcina, în ciuda tuturor problemelor şi obstacolelor.
 
Distins cu Premiul Anim'est 2011 pentru Cel mai bun Film Românesc, precum si cu Trofeul secţiunii Balkanimation, The Scream (România, 2011), al regizorului Sebastian Cosor, este un alt titlu care nu trebuie ratat. Spectatorii de la Cinema Victoria vor putea viziona toate cele 20 de scurtmetraje autohtone de animaţie care s-au aflat în cursa pentru  câştigarea Premiului pentru Cel mai Bun Film Românesc, filme printre care se numără The Dog and a Little Bird şi Travelling With My Thoughts Full of Hope, realizate de Adrian Băluţă; Fresca - Blestemul lui Dragulea - scurtmetrajul lui Ion Octavian Frecea, care a avut premiera mondială în competiţia Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anima de la Bruxelles; Action Movie - regizat de Bogdan Mihăilescu, nominalizat în 2010 la Premiul Gopo "Tânără Speranţă" pentru Grand Cafe; It's a Living al Cristinei Zoica-Dumitru şi Growing al Roxanei Benţu, câştigătorul Premiului pentru Cel mai Bun Film de Animaţie la Festivalul de Film Anonimul 2011.

 

Două dintre favoritele publicului bucureştean la actuala ediţie Anim'est, Paprika şi Tokyo Godfathers, lungmetraje reprezentative ale regizorului japonez Satoshi Kon, unul dintre "monştrii sacri" ai anime-ului, dispărut în august 2010 şi omagiat de Anim'est 2011 printr-o secţiune retrospectivă, vor fi de asemenea proiectate în cadrul follow up-ului de la Cluj-Napoca.
 
Cei mici sunt şi ei răsfăţaţi cu cele mai savuroase titluri din secţiunea Minimest, proiecţiile pentru copii făcând parte şi în acest an din programul Anim'est Cluj-Napoca. În fiecare dintre cele trei zile ale Anim'est-ului clujean, spectatorii tineri si foarte tineri vor avea parte de pelicule de scurt şi lungmetraj, apreciate pe plan internaţional şi extrem de diverse, atât din punct de vedere tematic, cât şi stilistic.

 

Programul proiecţiilor dedicate copiilor debutează vineri, 28 octombrie 2011, de la ora 9:00, cu Ma petite planete cherie, un calup de scurtmetraje premiate din Hexagon, prezentate de Centrul Cultural Francez. Alte două programe de scurtmetraje premiate din toate colţurile lumii, printre care se numără şi câştigătorul Premiului Minimest din acest an - nominalizatul la Oscar Gruffalo (r. Jakob Schuh, Max Lang, Marea Britanie, 2009), vor deschide zilele de proiecţii de la Anim'est Cluj-Napoca, de la ora 9:00.
 
Hop-ţop / Hop (r. Tim Hill, SUA, 2011) - povestea lui I.P, succesorul Iepuraşului de Paşti, care decide să se facă baterist, punând în pericol existenţa Insulei Paştelui; policier-ul parizian Une Vie de Chat (r. Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli, Franţa - Belgia - Elveţia - Olanda, 2010) sau In the Attic (Cehia - Slovacia - Japonia, 2009), regizat de Jirí Barta, una dintre personalităţile filmului de animaţie cehesc şi mondial, sunt cele trei filmele care vor fi difuzate special pentru cei mici şi însoţitorii lor la Cinema Victoria, în fiecare zi de festival, de la ora 11:00.
 
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, membru al reţelei pan-europene Cartoon, a avut loc în perioada 7-16 octombrie 2011 la Bucureşti, şi va avea un follow-up în perioada 28-30 octombrie 2011, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Festivalul este organizat de Asociaţia Este'n'est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Ogilvy.

 

Partener de tradiţie: Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca
Susţinut de: PRO FM
Parteneri media: 24FUN Cluj-Napoca, Ziua de Cluj, infoLOCAL, ArtActMagazine, ziuadecj.ro, clujlife.com, slicker.ro

ANIM'EST CLUJ-NAPOCA 2011
CINEMA VICTORIA
PROGRAM
 
 Vineri, 28 octombrie 2011
09:00 - Proiecţii pentru copii: Ma petite planete cherie: Program de scurtmetraje din Franţa, prezentate de Centrul Cultural Francez
11:00 - Proiecţii pentru copii: Une Vie de Chat (r. Alain Gagnol, Jean-Loup Felicioli, Franţa - Belgia - Elveţia - Olanda, 2010)
18:00 - Mozaic 1
20:00 - Paprika (r. Satoshi Kon, Japonia, 2006)
22:00 - Mozaic 2
 
 Sâmbătă, 29 octombrie 2011
 
09:00 - Proiecţii pentru copii: Minimest 1 - Scurtmetraje
11:00 - Proiecţii pentru copii: In The Attic (r. Jirí Barta, Republica Cehă - Slovacia - Japonia, 2009)
18:00 - Competiţia de Film Românesc
20:00 - Tokyo Godfathers (r. Satoshi Kon, Japonia, 2004)
22:00 - Sky Song (r. Mati Kütt, Estonia, 2010)

 Duminică, 30 octombrie 2011

09:00 - Proiecţii pentru copii: Minimest 2 - Scurtmetraje
11:00 - Proiecţii pentru copii: Hop-Ţop / Hop (r. Tim Hill, SUA, 2011)
18:00 - Şcoală Invitată: Animation Workshop: scurtmetraje din Danemarca
20:00 - Competiţie Videoclip & Advertising 1
22:00 - Competiţie Videoclip & Advertising 2

Descarcă programul Anim'est, 2011 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus