Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Gala Premiilor UNITER, 2011-2012

Radu-Alexandru Nica - nominalizat la Premiul UNITER Pentru regia spectacolului Mountainbikerii, producţie a Teatrului German de Stat Timişoara


februarie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Regizorul Radu-Alexandru Nica a fost nominalizat de Uniunea Teatrală din România (UNITER) la Premiul pentru cea mai bună regie, pentru montarea spectacolului Mountainbikerii, de Volker Schmidt, producţie a Teatrului German de Stat Timişoara (TGST), care a avut premiera la începutul anului 2011.
 
Radu-Alexandru Nica a primit în 2005 Premiul UNITER pentru debut, pentru spectacolul Nora, după Ibsen, montat la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu. A studiat Regia la Cluj şi la München. În calitate de regizor invitat a montat pe scene prestigioase din ţară, precum Teatrul Odeon din Bucureşti şi Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, dar şi în străinătate. De la începutul stagiunii 2011 / 2012 este director adjunct artistic al Teatrului German de Stat Timişoara.
 
În aceeaşi categorie a premiilor UNITER au fost nominalizaţi regizorii László Bocsárdi, pentru regia spectacolului Caligula, la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, şi Silviu Purcărete, pentru regia spectacolului D'ale carnavalului, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu. Juriul de nominalizare a fost alcătuit în acest an din criticii de teatru Monica Andronescu, Ion Cocora şi Ion Parhon.
 
Premiile vor fi decernate în seara de 23 aprilie 2012, în cadrul unei gale ce va fi transmisă în direct de postul TVR 1 al Televiziunii Române. Toate articolele despre Gala Premiilor UNITER, 2011-2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Câştigătorii Galei Premiilor UNITER, 2012, Comunicat de presă
 Nominalizările pentru Premiile UNITER, 2012, Comunicat de presă
 Ca prin oglindă - Gala Premiilor UNITER, 1993, Beatrice Lăpădat
 Gala UNITER 2012 - 20 de ani - Edităm Ziarul Galei, Comunicat de presă
 Gala UNITER 2012 la 20 de ani - Revedeţi Gala din 1993, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Gala Premiilor UNITER, 2011-2012


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer