aprilie 2012
ShortsUp - Scurtmetrajele prind viaţă
Călătorie, destinaţie, aventură, libertate. Acestea sunt cuvintele care guvernează personajele ce apar în scurtmetrajele din programul ShortsUP În mişcare. Evenimentul are loc la Opera Naţională Bucureşti vineri, 6 aprilie 2012 de la ora 22.00. O noapte la Operă, aşadar, dar şi un eveniment-premieră din multe puncte de vedere: în primul rând datorită selecţiei originale de filme scurte (100% road movies), precum şi a îmbinării filmelor cu o formă de artă explozivă: dansul.
 
ShortsUP, care proiectează şi promovează cele mai valoroase scurtmetraje ale lumii, a alăturat până acum filmele cu muzica, teatrul sau expoziţiile de fotografie şi artă. A venit vremea dansului, care va fi reprezentat de doi campioni din cea mai cunoscută competiţie de breakdance, Red Bull BC One: Roxrite şi Ronnie. În plus, o trupa de jazz va susţine live atmosfera şi ritmul evenimentului.       
 
Filmele, road movies recente şi premiate, sunt populate cu eroi care pleacă la drum - pe jos, cu maşina, trenul, bicicleta, avionul - nu contează. Important este că pornesc aventuri şi trec prin transformări, ies dintr-un mediu confortabil şi intră în altul, căruia trebuie să-i facă faţă. Însă, când dai siguranţa pe libertate, apar şi urmări zguduitoare.
 
În Nunta lui Tooty (r. Fred Casella, Marea Britanie, 2011) un cuplu pleacă la ţară, la nunta unor prieteni. Comic din exterior, dramatic din interior, cei doi sunt puşi faţă în faţă, nu atât unul cu altul, cât cu nepotrivirea lor. Filmul Drumul spre casă (r. Rahul Gandotra, India / Marea Britanie, 2010) surprinde parcursul lui Pico:  trimis de părinţi la şcoală, în India, evadează pentru a se întoarce acasă, în Marea Britanie. Unde e adevărata lui casă? Camionul (r. Tom Merilion, Irlanda, 2010) e o metaforă de 5 minute a despărţirii halucinante dintre doi iubiţi - în dans, pe un camion în mişcare.     
 
Biletele pentru ShortsUP În mişcare pot fi cumpărate în avans prin Eventim şi MyTicket la preţul de 25 de lei sau la faţa locului, în seara evenimentului, la preţul de 35 de lei. Toate biletele sunt cu loc. Biletul include accesul la întreg programul: două ore de filme scurte, reprezentaţia de breakdance, live jazz band şi alte surprize care vor compune noaptea dinamică de la Operă. Detalii despre filmele din program pot fi găsite pe www.shortsup.ro. ShortsUP este un proiect generat de Asociaţia ORICUM în parteneriat cu Feeder.ro. 
 
ShortsUP aduce în atenţie cele mai valoroase scurtmetraje din lume într-o platformă de expunere unică, ce îmbină filmul scurt cu artele conexe cinematografiei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus