aprilie 2012
Festivalul de film de animaţie anim'est 2012
Termenul de înscriere pentru a doua ediţie Animation Worksheep, atelierul de film de animaţie prezentat de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, se prelungeşte! Pentru a da şansa cât mai multor tineri animatori să poată lua parte la workshop, organizatorii au decis să primească înscrieri până pe data de 8 aprilie 2012, inclusiv.
 
O premieră în România, workshopul s-a bucurat de mare succes în 2011, la prima ediţie. Atelierul este deschis, în 2012, atât tinerilor animatori din România, cât şi celor din Republica Moldova. Destinat tinerilor animatori români cu diferite niveluri de experienţă,  inclusiv începătorilor care dovedesc aptitudini de grafică / desen şi stăpânesc noţiuni elementare de animaţie - Animation Worksheep va produce un program de scurtmetraje de animaţie care va putea fi urmărit pe marele ecran în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Anim'est, care va avea loc în perioada 5 - 14 octombrie 2012 la Bucureşti şi va fi urmată de un follow-up la Cluj-Napoca şi o ediţie specială, organizată în luna noiembrie 2012 la Chişinău.


15 cursanţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani vor fi selectaţi pentru cea de-a doua ediţie a Animation Worksheep, desfăşurat la Pensiunea Mistral 8 din Şimon-Bran, în perioada 4 - 21 mai 2012. Se vor aborda mai multe tehnici de animaţie: 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D. Ponderea fiecărei tehnici va fi stabilită după selectarea celor 15 cursanţi, în funcţie de competenţele şi aspiraţiile lor. La finalul atelierului, participanţii vor avea o experienţă consistentă de lucru în filmul de animaţie, din punct de vedere tehnic şi creativ. Cei trei traineri - animatori cu experienţă - îi vor ghida pe aceştia şi le vor oferi tot sprijinul necesar pentru realizarea unui scurtmetraj de animaţie, şi vor lucra cot la cot cu ei.

Filmele realizate la prima ediţie a atelierului din anul 2011, alături de imagini cu protagoniştii acesteia, pot fi urmărite aici:


Pentru prima dată, în 2012 programul atelierului include şi un modul de scenaristică susţinut de Asociaţia CTRL+N, menit să îi ajute pe participanţi să îşi dezvolte poveştile pentru scurtmetrajele pe care le vor realiza, precum şi să le ofere noţiuni elementare despre structura, formatul şi conţinutul unui scenariu de film. Scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, alături de regizoarea Iulia Rugină, cele care susţin şi atelierul de scenaristică First Draft, aflat în prezenta la a şaptea sesiune, vor fi prezente la Bran pentru a susţine acest curs intensiv.

Trei dintre cei mai activi animatori români coordonează în continuare atelierul Animation Worksheep, şi supervizează îndeaproape partea practică a atelierului.


Dragoş Ştefan, specializat în visual effects, grafică, pipeline şi producţie, este partener în studioul de animaţie şi efecte speciale DSG din Bucureşti şi visual effects technical director la Framestore Commercials, Londra. Împreună cu Dan Panaitescu, a făcut parte din echipa de creatie şi producţie care a conceput şi realizat animaţia pentru lungmetrajul Crulic - drumul spre dincolo (r. Anca Damian). Mai multe referinţe din munca lui Dragoş se găsesc pe site-ul său www.dragosstefan.ro.

Dan Panaitescu, câştigător al Premiului Anim'est 2009 pentru Cel mai bun clip publicitar, este animator 2D. Cu o carieră bogată în publicitate, Dan Panaitescu este unul dintre cei mai importanţi creatori din spatele documentarului a cărui animaţie a fost realizată la DSG - Crulic - drumul spre dincolo (r. Anca Damian), unul dintre cele mai apreciate filme româneşti ale anului 2011, proiectat la zeci de festivaluri din întreaga lume, nominalizat la Premiul Gopo pentru Cel mai Bun Film. Blogul lui Dan, fabricadedesene.blogspot.com, conţine mai multe date şi referinţe complete despre munca sa de până acum.

Sergiu Negulici, este unul dintre cei mai prolifici animatori 3D din industria românească de advertising. Grafica şi animaţia 3D pentru spoturi realizate pentru clienţi importanţi precum Ursus, Pepsi, Energy Holding, Orange România, Hollywood Multiplex.

Înscrierile la Animation Worksheep vor fi acceptate până duminică, 8 aprilie 2012, iar cei care doresc să participe sunt rugaţi să trimită prin e-mail, pe adresa [email protected], menţionând în subiectul e-mailului ANIMATION WORKSHEEP:

1. Câte un CV personal cu informaţii relevante şi date de contact complete;
2. O scrisoare de intenţie care să cuprindă o autoevaluare a aptitudinilor şi o prezentare a aspiraţiilor în ceea ce priveşte participarea la Animation Worksheep;
3. O adresă FTP sau un link de unde pot fi descărcate materiale relevante realizate de candidat: animaţie sau artwork de grafică / design. Ca o alternativă, aceste materiale pot fi trimise şi prin poştă, la adresa de mai jos;
4. Opţional, candidaţii pot trimite şi un sinopsis, o idee sau un scenariu de scurtmetraj de animaţie (2 minute).

Dacă există materiale care nu pot fi trimise în format electronic, DVD-uri şi / sau schiţele pot fi expediate şi prin poştă, pe adresa Str. Nicolae Filipescu, nr. 55-57, et. 5, camera 93, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic ANIM'EST - pentru ANIMATION WORKSHEEP şi datele de contact complete ale expeditorului.

La Animation Worksheep 2012 nu este permisă participarea animatorilor care au luat parte la ediţia din 2011.


Asociaţia Estenest va anunţa numele participanţilor selecţionaţi pentru Animation Worksheep până pe data de 15 aprilie 2012, inclusiv. Taxa de participare pentru cursanţi este de 800 lei, iar studenţii beneficiază de o taxă redusă la 500 lei, care includ cazare, masă, training, precum şi folosirea resurselor hardware / software ale Workshopului - pe toată perioada acestuia. Nu se percepe taxă pentru înscrierea la preselecţie. Şi în acest an, în urma consultărilor cu trainerii atelierului, organizatorii vor acorda un număr de burse constând în scutirea de taxa de participare. De asemenea, Animation Worksheep va suporta cheltuilelile de transport ale participanţilor din Republica Moldova.

Animation Worksheep - powered by Anim'est este organizat de Asociaţia Estenest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Descarcă programul anim'est, 2012 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus