Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Cannes, 2012

Filmul lui Cristian Mungiu, După dealuri, selecţionat la Cannes, 2012


aprilie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Filmul După dealuri / Beyond the Hills, în regia lui Cristian Mungiu, a fost inclus în selecţia oficială a celei de-a 65-a ediţii a Festivalului de la Cannes (16 - 27 mai 2012). Anunţul a fost făcut astăzi, 19 aprilie 2012, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Paris.

Pelicula marchează revenirea regizorului român în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes, la cinci ani după Palme d'Or-ul obţinut cu drama 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile.

După dealuri este scris şi regizat de Cristian Mungiu, inspirat de Spovedanie la Tanacu şi Cartea judecătorilor romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de două actriţe ieşence debutante în film: Cosmina Stratan (Voichiţa) şi Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuţă (Părintele) şi Dana Tapalagă (Maica stareţă).


Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.


Repetiţiile şi filmările au avut loc în iarna 2011 - 2012, la Câmpina şi Bucureşti.

După dealuri este produs de Mobra Films şi co-produs de Why Not Productions (Franţa), Les Films du Fleuve (Belgia), France 3 Cinema şi Mandragora Movies (România). Filmul a fost realizat cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+ şi Wild Bunch (Franţa), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu contribuţia Eurimages şi Centre National du Cinema et de l'Image Animée (Franţa).


Vânzările internaţionale sunt gestionate de Wild Bunch, iar drepturile de distribuţie pentru Statele Unite au fost achiziţionate de Sundance Selects, o divizie a IFC Films. În România, filmul va fi distribuit de Voodoo Films. Toate articolele despre Festivalul de film Cannes, 2012
 Toate articolele despre După dealuri


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Paradisul înnegrit - Der Müll im Garten Eden / Polluting Paradise la Les Films de Cannes à Bucarest, 2013, Mădălina Dumitrache
 Cannes 2012 cel ploios şi filmele de aur, Ileana Bîrsan
 Cannes 2012: Huitième Partie (lista premiilor), Codruţa Creţulescu
 Cei 3 C câştigători (Cristian, Cosmina şi Cristina) Şi ce câştigători!!! - Cannes, 2012, Irina-Margareta Nistor
 O surpriză plăcută - Cannes, 2012, Irina-Margareta Nistor
 Toate articolele despre Festivalul de film Cannes, 2012


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer