Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Gala Premiilor UNITER, 2011-2012

Gala UNITER 2012 la 20 de ani - Revedeţi Gala din 1993


aprilie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
"În secvenţa pe care aţi vizionat-o aţi văzut o mare actriţă, care nu mai este în ţară: Liliana Tomescu.

Mă bucur că a fost adusă imaginea ei şi-i mulţumesc domnului Cojar pentru cuvintele şi pentru strădania de a reciti ceea ce a scris Comarnescu (n.n.: laudatio pentru regizorul Ion Olteanu a fost făcut de regizorul şi profesorul universitar Ion Cojar care a citat din Petru Comarnescu).

Ce a făcut Uniter în seara asta a fost, de fapt, o cinstire a valorii importanţilor actori şi oameni de teatru care s-au manifestat în stagiunea asta şi mai înainte. Dar eu cred că prin această cinstire Uniterul şi-a cinstit propria lui sarcină care este - şi astăzi vremurile o cer - apărarea destinului fizic şi spiritual al teatrului românesc de pe tot cuprinsul ţării şi, indiferent de ce limbă vorbesc teatrele respective, să le cinstească pe toate.

Pentru aceasta îi doresc Uniunii noastre să aibă forţa să lupte pentru viitorul teatrului românesc."

(Regizorul Ion Olteanu, distins cu Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Uniter 1993)

Am stat să ne gândim dacă să facem publică înregistrarea primei ediţii a Galei Premiilor Uniter. Care a avut loc în urmă cu 20 de ani la Teatrul Odeon, acolo unde Gala se întoarce în acest an.

Mărturisim că am făcut un test şi această primă ediţie de Gală a fost văzută şi de cei care au fost implicaţi direct atunci, dar şi de cei mult mai tineri, mai detaşaţi de eveniment, pentru care Gala era deja un "program" de televizor.

Pentru că am vrut să vedem dacă - indiferent de vârstă sau implicare - Gala are acelaşi parfum, acelaşi farmec ca şi pentru cei care, în urmă cu 20 de ani, erau mult mai tineri.

O priveşti nu numai cu nostalgie, dar şi cu mirarea unui eveniment care se năştea cu multă prospeţime, cu vervă, cu emoţii mari, cu o sală vie care trăia, în direct, toată desfăşurarea Galei, cu "numere" artistice care, şi după 20 de ani îşi păstrează încă deliciul.

Ce înseamnă Gala Uniter? Cea care se desfăşoară, anual, de 20 de ani. Care este aşteptată, certată sau lăudată, cea care iscă fericiri sau supărări, laude sau diatribe. Care, la rândul ei, a devenit model pentru alte Gale ce se desfăşoară acum în spaţiul cultural şi artistic.

Dacă ar fi să apelăm la memoria afectivă, Gala e un mare eveniment! Aşteptat şi pregătit cu multă, multă minuţiozitate. Ca să surprindă, să placă, să emoţioneze. Şi să reunească lumea teatrală într-un regal al întâlnirilor ce poate fi urmărit şi la televizor.

Pentru că îi vezi pe toţi, frumoşi şi cuminţi cum vorbesc, cu inima plină, despre teatru şi viaţa în teatru, despre spectacole, despre colegi, despre cei care sunt şi despre cei care au plecat ...

Pentru frumuseţea emoţiilor, a gândurilor, a prezenţelor şi a tuturor declaraţiilor, vă invităm să vizionaţi prima Gală a Premiilor Uniter care a avut loc în aprilie 1993 la Teatrul Odeon.
 Toate articolele despre Gala Premiilor UNITER, 2011-2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Câştigătorii Galei Premiilor UNITER, 2012, Comunicat de presă
 Nominalizările pentru Premiile UNITER, 2012, Comunicat de presă
 Ca prin oglindă - Gala Premiilor UNITER, 1993, Beatrice Lăpădat
 Gala UNITER 2012 - 20 de ani - Edităm Ziarul Galei, Comunicat de presă
 Surprizele şi nedreptăţiţii Premiilor UNITER, 2012, Dan Boicea
 Toate articolele despre Gala Premiilor UNITER, 2011-2012


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer