mai 2012
Festivalul Internaţional al Filmului Politic Cinepolitica, 2012
Prima ediţie Cinepolitica - Festivalul Internaţional al Filmului Politic, unicul eveniment de gen din România, va fi precedată de o avanpremieră de patru zile (11 - 14 iunie 2012) la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MŢR). În cadrul acestei Avanpremiere la Cinepolitica, cinefilii bucureşteni se vor delecta cu patru programe speciale, axate pe câteva teme de larg interes sau personalităţi ale politicii mondiale şi ale cinematografului politic.
 
Cel de-al treilea dintre aceste programe speciale (după In memoriam Václav Havel şi Poliţia politică) se axează pe cea mai reprezentativă şi mai importantă figură a politicii, cel fără de care întregul domeniu de activitate ar fi ca o orchestră fără viori. Programat pentru data de 12 iunie 2012, programul Omul politic va începe de la ora 19:00 în Studioul Horia Bernea, unde se va difuza, cel mai premiat film al italianului Paolo Sorrentino, Il Divo.


Laureat cu premiul Juriului la Cannes 2008 şi cu premiul de interpretate masculină (Tony Servillo, într-un veritabil tur de forţă) în cadrul Premiilor Academiei Europene de Film 2008, Il Divo spune povestea lui Giulio Andreotti, omul care este, de patru decenii, sinonim cu puterea în Italia şi care se află la cel de-al şaptelea mandat ca prim-ministru.

 
Odată cu lăsarea întunericului, de la ora 21:30, la MŢR va avea loc proiecţia în aer liber a primului film realizat în ipostază de regizor de către actorul britanic Ralph Fiennes, Coriolanus.


Lansat în premieră mondială în cadrul competiţiei Festivalului Internaţional de la Berlin 2011, Coriolanus reprezintă o interpretare în cheie modernă a piesei shakespeariene omonime bazată pe viaţa legendarului lider roman Caius Martius Coriolanus (Ralph Fiennes), autorul unei neobişnuite alianţe cu duşmanul său de moarte, Tullus Aufidius (Gerard Butler), alături de care a îngenuncheat Roma în secolul al V-lea î.Ch.


Evenimentul Omul politic este organizat în parteneriat cu British Council şi Goethe-Institut. Prima ediţie Cinepolitica - Festivalul Internaţional al Filmului Politic va avea loc în Bucureşti, în perioada 15 - 21 iunie 2012, la Cinema Studio. 

Descarcă programul Cinepolitica, 2012 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus