iulie 2012
Academia Itinerantă Andrei Şerban, Mogoşoaia, 2012
Institutul Cultural Român şi ICR New York, în colaborare cu Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava" al Teatrului Naţional din Bucureşti şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, vor organiza între 8-21 iulie 2012 a 4-a ediţie a Academiei Itinerante Andrei Şerban, ce va avea loc la Centrul Mogoşoaia.

Academia Itinerantă Andrei Şerban, program-cadru al Institutului Cultural Român, iniţiat de Corina Şuteu şi coordonat de ICR New York, este concepută ca un laborator interdisciplinar de creaţie în jurul personalităţii artistice a regizorului Andrei Şerban, reunind tineri actori, alături de artişti din alte discipline. Cea de-a patra ediţie a Academiei Itinerante va avea loc în acest an în România cu o nouă serie de ateliere-rezidenţă, găzduite de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia şi organizate în colaborare cu Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava" al Teatrului Naţional din Bucureşti şi cu sprijinul MARA Society.

Atelierele susţinute de regizorul Andrei Şerban vor avea loc între 8 şi 14 iulie 2012, respectiv 15 şi 21 iulie 2012, şi vor reuni peste 60 de actori, regizori, scenografi, coregrafi, dramaturgi şi muzicieni. Atelierele din anii precedenţi au avut ca focus cazul Tanacu (2007), opera lui Brâncuşi (2009) şi Eminescu (2011), iar cel din acest an se va concentra pe Shakespeare şi Caragiale.

"[...] Am răspuns în mai multe rînduri la invitaţia lui Horia Patapievici şi a Corinei Şuteu (ICR New York) să conduc ateliere de creaţie cu studenţi, actori, regizori, artişti plastici, muzicieni care au colaborat în zone extrem de variate, de la satele româneşti (unde am lucrat pe subiectul Brâncuşi la şi lîngă Hobiţa, sau la Ipoteşti, cu un studiu teatral "Eminescu") pînă la New York, unde am prezentat Spovedania la Tanacu, acelaşi subiect care recent l-a inspirat şi pe Cristian Mungiu pentru filmul După dealuri premiat la Cannes 2012. Aceste acţiuni au avut cu preponderenţă un scop educaţional, căci peste 100 de tineri au profitat, în mai multe rînduri, de un antrenament tehnic de înaltă clasă şi au fost provocaţi să îşi extindă bagajul de cunoştinţe. [...] Aştept cu interes atelierul de la Mogoşoaia", a declarat regizorul Andrei Şerban.

Mai multe detalii şi noutăţi despre activitatea ICR New York sunt disponibile pe Facebook (http://www.facebook.com/#!/RCINY) şi pe siteul nostru www.icrny.org.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus