mai 2012
Turneul Stradivarius, 2012
După ce până acum au molipsit 15 oraşe din ţară cu arta lor, violonistul Alexandru Tomescu şi actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru ajung în sfârşit la Bucureşti pentru a prezenta spectacolul "Stradivarius Obsesii", propus de cea de-a cincea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius.


Spectacolul programat pentru 29 mai 2012 de la ora 20.00 şi găzduit de Opera Naţională Bucureşti este sold-out de mai bine de două săptămâni, aşa cum deja ne-au obişnuit melomanii bucureşteni în ultimele ediţii Stradivarius.

Dar celor care nu au prins bilet le propunem două soluţii: una este imediată - ei pot asista de la ora 17.00 la repetiţia generală inclusă în programul "Tinerii la Repetiţii" iniţiat de Liternet.ro.

Cea de-a doua soluţie vine ca urmare a succesului răsunător de care s-a bucurat Turneul Naţional "Stradivarius - Obsesii". Cei trei artişti au hotărât să dubleze spectacolul din Capitală, dându-vă ocazia de a asista la un al doilea eveniment în 12 iunie 2012 de la ora 20.00, de data aceasta însă, la Teatrul Mic. În plus, la cererea publicului, a fost inclus un nou oraş în itinerariu - este vorba despre Ploieşti, unde Turneul se va opri în data de 4 iunie 2012 la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.00.


La final de Turneu, Alexandru Tomescu, Ana Pepine şi Paul Cimpoieru sunt departe de a se simţi epuizaţi. Deşi au străbătut mii de kilometri şi au prezentat spectacolul deja în 15 oraşe, energia cu care i-a hrănit publicul extraordinar de numeros şi de cald le-a reumplut bateriile. "Nici nu ne-am dat seama când a trecut. Parcă ieri a avut loc primul spectacol de la Braşov, când eram incredibil de emoţionaţi. Ţin minte că ne-a luat foarte mult să montăm scena, iar cu jumătate de oră înainte de ridicarea cortinei, Ana nici măcar nu îşi pusese costumul. Am avut ceva palpitaţii atunci, însă totul a ieşit extraordinar, cel puţin asta am înţeles din reacţia foarte entuziastă a publicului, care a aplaudat aproape 15 minute în picioare. În plus, ca echipă ne-am înţeles foarte bine. O să îmi fie dor de atmosfera de turneu..." declară Paul Cimpoieru.


Combinaţia între magia celor Şase Sonate pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe şi metaforele gestuale ale celor doi actori a pornit de la un concept definit de Ioana Drăgulinescu şi a reprezentat formula magică ce a dus la umplerea tuturor sălilor incluse în itinerariul din 2012.

Detalii despre Turneul Naţional Stradivarius ediţia - 2012, puteţi găsi pe pagina de Facebook a lui Alexandru Tomescu - http://www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial, dar şi pe site-ul evenimentului - www.turneulstradivarius.ro.

Producător: Quartz Media Production; Organizator: Asociaţia Maria Domina; Co-producători: TVR Cultural; Radio România;
Sponsori principali: Centrofarm; Orange; Sponsori: BCR, Medicover, Vavian; Securitas; International Leasing; Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti; Borţun şi Olteanu; Senia Music.
Eveniment recomandat de Zile şi Nopţi.
Parteneri media
: Adevărul, Dilema Veche, Caţavencii, Forbes, Igloo Magazine, Observator Cultural, Bewhere, Q Magazine, Cariere, The Institute, Revista 22, Casa Lux, Good Food, Sunete, Cinematique, Discovery România, Realitatea TV, port.ro, 121.ro, liternet.ro, metropotam.ro, modernism.ro, 4arte.ro, hipmag.ro, ziare.com, hotnews.ro, urban.ro, citynews.ro, iquads.ro, ziare.ro, insidecom.ro, brasov.ro, Zoom TV, Oops Media.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus