ianuarie 2013
Turneul Stradivarius, 2012
Luni 14 ianuarie 2013, Alexandru Tomescu, vioara Stradivarius Elder-Voicu şi cei doi actori - Ana Pepine şi Paul Cimpoieru - se vor afla la Opera Naţională Bucureşti, unde, începând cu ora 19.00 sunt gata să vă introducă în lumea fascinantă a obsesiilor unui artist, folosind muzica celor Şase Sonate pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe.
 
Întreg spectacolul este gândit pentru a vă proiecta în universul sfâşiat de îndoieli al Muzicianului: sunetul izvorât din vioara Stradivarius mânuită cu abilitate de Alexandru Tomescu, gesturile expresive ale Anei Pepine şi ale lui Paul Cimpoieru, luminile care cresc şi descresc, retroproiecţiile care adâncesc misterul spectacolului, siluetele, umbrele care se ghicesc în spatele ecranului. Relaţia de iubire şi ură dintre muzician şi opera sa, îndoielile sale cu privire la rezultatul final, visele lui de glorie - toate acestea vă sunt prezentate în cadrul celor aproximativ 70 de minute cât durează plimbarea dumneavoastră în Imperiul obsesiilor.
 
Evenimentul este realizat cu sprijinul Operei Naţionale din Bucureşti.
 
Prin acest spectacol violonistul Alexandru Tomescu susţine Fundaţia Special Olympics din România şi sportivii cu dizabilităţi intelectuale care vor participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics 2013 care se vor desfăşura în PyeongChang, Coreea. Delegaţia care va reprezenta România la acest eveniment mondial va fi formată din 10 sportivi cu dizabilităţi intelectuale care vor concura la trei probe sportive: schi alpin, schi fond şi mersul pe zăpadă cu rachete de zăpadă.
 
Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Această organizaţie  contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiţionale. Astfel, sportivii noştri au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.
 
Biletele se găsesc în reţeaua Eventim - magazinele Vodafone, Germanos, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti, Sala Palatului şi online pe www.eventim.ro. Preţurile biletelor sunt 40, 60 şi 80 lei, în funcţie de poziţionarea în sală.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus