mai 2012
Turneul Stradivarius, 2012
Apariţia viorii Stradivarius Elder-Voicu în viaţa violonistului Alexandru Tomescu a însemnat o nouă serie de provocări muzicale şi personale. Inaugurate încă din anul 2006 alături de Romanian Piano Trio primele turnee de muzică clasică susţinute exclusiv din fonduri private. Încredinţarea viorii Stradivarius în 2007 de către Ministerul Culturii şi Cultelor l-a determinat să îşi propună ca acest instrument fabulos să fie restituit românilor pentru ca sunetul său să bucure cât mai mulţi iubitori de frumos din toate colţurile ţării.

Alexandru Tomescu cântă cu tot sufletul pentru oameni, copaci sau clădiri. Cântă în săli mari şi mici, cântă la metrou sau pe stradă, cântă pentru a ajuta categorii defavorizate, cântă pentru a schimba ceva. Despre schimbare este vorba şi în Turneul Stradivarius Obsesii, care va începe în 7 mai 2012 la Braşov şi se va finaliza în 29 mai 2012 la Bucureşti, după un periplu care cuprinde 16 oraşe din ţară.

În 8 din aceste oraşe, aşa cum Alexandru Tomescu şi LiterNet v-au obişnuit deja, vor avea loc repetiţii deschise pentru tineri în cadrul programului Tineri la repetiţii. Toate repetiţiile vor fi programate în principiu la ora 16:00, în aceeaşi zi şi în acelaşi loc cu concertul de la ora 19:00 (ora va fi confirmată în ziua premergătoare concertului, mici variaţii putând fi posibile în unele oraşe).

Iată programul repetiţiilor deschise:
08 mai 2012, Târgu Mureş, Teatrul Naţional
11 mai 2012, Oradea, Teatrul de Stat Regina Maria
13 mai 2012, Arad, Teatrul Clasic Ion Slavici
16 mai 2012, Craiova, Teatrul Naţional Marin Sorescu
19 mai 2012, Galaţi, Teatrul Fani Tardini
20 mai 2012, Tulcea, Teatrul de Stat
23 mai 2012, Focşani, Teatrul de Stat
29 mai 2012, Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti

Iată-i pe cei trei protagonişti ai concertelor într-o serie de 10 clipuri amuzante ce spun poveşti despre vioara Stradivarius:  
 

Încă din 2011, proiectul acesta a început să se îndrepte către noi orizonturi, alăturând muzica şi filmul: 24 de Capricii de Niccolò Paganini şi 24 de scurt-metraje, într-un spectacol fără pauză, în 15 oraşe din România.  Anul acesta combinaţia "obsesivă" este muzica şi teatrul non-verbal. Alexandru Tomescu a cutezat să modifice obişnuinţe împământenite de secole în lumea muzicală şi să asocieze unui repertoriu valoros - Integrala Sonatelor pentru vioară solo de Eugène Ysaÿe - o creaţie din zona teatrului non-verbal, construită special de actorii Ana Pepine şi Paul Cimpoieru pentru această muzică. Conceptul acesta sincretic se regăseşte în toate elementele spectacolului, de la afişul desenat de Cătălin Precup şi Mihai Băncilă, la programul de sală care îmbie cu aceleaşi desene sugestive şi cu texte poetic ticluite de Alexandra Condruţ.

Stradivarius Obsesii este o veritabilă poveste care vă poartă în lumea angoasată a artistului, în mintea sa înflăcărată de talent şi în sufletul său bântuit de temeri. Vă aşteptăm pe www.facebook.com/alexandrutomescuoficial pentru a urmări tot traseul evenimentului, pentru că din fiecare oraş vom realiza câte un scurt video-reportaj, în aşa fel încât fanii turneului să fie aproape de noi în toate cele 16 oraşe.

Vă aşteptăm şi în sălile de concert din Braşov, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Piteşti, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Focşani, Bacău, Iaşi, Botoşani şi Bucureşti.
 
Bilete se pot găsi în reţeaua vreaubilet.ro, în magazinele Unirea Shopping Center, Euro GSM şi Inmedio din Bucureşti, dar şi la casieriile instituţiilor care vor găzdui spectacolul.
 
Producător: Quartz Media Production;
Organizator: Asociaţia Maria Domina; Co-producători: TVR Cultural; Radio România;
Sponsori principali: Centrofarm, Orange
Sponsori: BCR, Medicover, Vavian; Securitas; International Leasing;
Parteneri: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti; Borţun şi Olteanu; Senia Music.
Eveniment recomandat de Zile şi Nopţi.
Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Caţavencii, Forbes, Igloo Magazine, Observator Cultural, Bewhere, Q Magazine, Cariere, The Institute, Revista 22, Casa Lux, Good Food, Sunete, Cinematique, Realitatea TV, port.ro, 121.ro, liternet.ro, metropotam.ro, modernism.ro, 4arte.ro, hipmag.ro, ziare.com, hotnews.ro, urban.ro, citynews.ro, iquads.ro, ziare.ro, insidecom.ro, brasov.ro, Zoom TV, Oops Media.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus