august 2012
Atelierul de scenaristică Secvenţe, 2012
Perioada de înscriere pentru ediţia a II-a a atelierul de scenaristică SECVENŢE se prelungeşte până pe 27 august 2012, ora 17:00, iar pe data de 10 septembrie 2012, după analizarea scenariilor primite, va fi anunţată lista cu cei opt participanţi selectaţi de tutori Răzvan Rădulescu şi Alex Baciu.
 
Cursanţii vor avea ocazia de a-şi îmbunătăţii scenariile cu ajutorul tutorilor şi de a-şi prezenta proiectele de lung metraj producătorilor autohtoni de film în cadrul unei şedinţe de pitching. În plus, scenariul declarat  câştigător va fi cumpărat de către Saga Film cu 5.000 de euro.
 
Pe lângă consultările individuale cu tutorii Răzvan Rădulescu şi Alex Baciu, datorită colaborării cu TorinoFilmLab, se vor desfăşura cursuri intensive susţinute de Frantz Rodenkirchen, Gino Ventriglia şi Marion Hänsel.

Ediţia a II-a a Atelierului SECVENŢE se va întinde pe o perioadă de şase luni (septembrie 2012 - martie 2013) şi va fi împărţită în trei sesiuni de lucru a câte patru zile, între care se vor desfăşura consultări online.

Atelierul se adresează tuturor celor care au idei originale, capabili să le transpună într-un scenariu de lungmetraj. Calitatea scenariilor, potenţialul autorilor şi diversitatea genurilor sunt criteriile care stau la baza selecţionării participanţilor. Astfel, sunt încurajaţi să se înscrie atât scenariştii cu experienţă, cât şi cei care se află la începutul carierei.
 
Mai multe detalii despre înscriere, program şi regulamentul complet pot fi găsite pe site-ul www.ateliersecvente.ro.
 
La prima ediţie a atelierului SECVENŢE, care s-a desfăşurat între septembrie 2011 şi martie 2012, s-au înscris 141 de persoane dintre care au fost selectate 8, şi scenariul ales ca şi câştigător de către Saga Film a fost Viscolul, scris de Mihnea Dinu, un thriller cu elemente de fantastic a cărui acţiune se petrece în haosul retragerii din 1916, în pădurile din zona Predeal-Sinaia.  Puteţi citi patru dintre scenariile rezultate în urma atelierului accesând acest link:
http://editura.liternet.ro/carte/301/David-Enachescu-Muresan-Tion/Secvente.html
 
Atelierul este organizat de Asociaţia culturală SECVENŢE, în parteneriat cu SAGA FILM şi TorinoFilmLab, cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi a Administraţiei Fondului Cultural Naţional
Parteneri media: Feeder.ro, Liternet, Cinemagia, Cinefan, Filmreporter, Cinemarx şi Brands & Bears
 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus