Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Atelierul de scenaristică Secvenţe, 2012

Au fost selectaţi participanţii la ediţia a II-a a Atelierului de Scenaristică Secvenţe, 2012


septembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Asociaţia Secvenţe şi Saga Film, organizatorii atelierului de scenaristică Secvenţe, au invitat cineaştii şi cinefilii români să-şi înscrie scenariile de lung metraj ficţiune la cea de-a doua ediţie a atelierului Secvenţe, care va începe pe 17 septembrie 2012. Au fost înregistrate 54 de înscrieri eligibile până la data limită de 20 august 2012, iar lectorii Răzvan Rădulescu, Alex Baciu, Alexandru Teodorescu şi Oana Kelemen au ales opt proiecte care să participe la atelier.

Participanţii sunt următorii, în ordine aleatorie:
Roxana Mocanu - Mâine iar plouă
Irina Trocan - Cord
Maria Galea - Iacob
Ioana Bogdan - Blues pentru o pisică neagră
Raluca-Alexandra Mănescu - În al doilea rând
Adrian Munteanu - În altă parte
Cristiana Stroea - Doi preoţi la 70 de enoriaşi
Bogdan Mureşanu şi Adrian Drăgan - Cazul sfinţilor pribegi

La această ediţie aplicanţii nu au putut înscrie scenarii care au fost trimise şi la ediţia precendentă a atelierului, iar în afară de trei excepţii, scenariile primite au fost scrise în 2012. Organizatorii mulţumesc celor care au înscris proiecte la atelier şi le apreciază talentul, pasiunea şi entuziasmul.

În colaborare cu TorinoFilmLab, la prima sesiune de lucru vor fi organizate cursuri intensive şi studii de caz susţinute de profesionişti consacraţi din industria cinematografică internaţională, printre care Frantz Rodenkirchen şi Gino Ventriglia. Cei interesaţi să participe în calitate de observatori la cursurile susţinute de cei doi pot cere informaţii suplimentare şi se pot înscrie în limita locurilor disponibile la adresa de email [email protected]. Cursurile durează două ore şi se vor desfăşura la sediul Saga Film, Dimitrie Racoviţă numărul 8.

Franz Rodenkirchen lucrează pe postul de consultant pe scenarii şi este selecţionerul principal la TorinoFilmLab. Frantz colaborează şi cu Binger Filmlab, unde predă 'A la carte'- workshop "Script Editing - Six days of practice" şi este tutor la TorinoFilmLab - Script&Pitch; CineLink, piaţa de co-producţie de la Sarajevo Film Festival şi la Berlinale Talent Campus, Berlin.

Gino Ventriglia lucrează ca story editor şi tutor la TorinoFilmLab - Script&Pitch şi FrameWork -, cât şi pentru alte programe internaţionale ca: Interchange, POWR la Baltic Event şi Jerusalem Film Lab. Gino predă scenaristică la Centro Sperimentale di Cinematografia, Universitatea Italiană Naţională de Cinematografie.

Atelierul este organizat de Asociaţia culturală SECVENŢE, în parteneriat cu SAGA FILM şi TorinoFilmLab, cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi a Administraţiei Fondului Cultural Naţional. Parteneri media: Feeder.ro, Liternet, Cinemagia, Cinefan, Filmreporter, Cinemarx şi Brands & Bears.

Persoana contact: Oana Kelemen - coordonator proiect
Asociaţia Secvenţe
Adresa: strada Dimitrie Racoviţă, nr. 8, sector 2, Bucuresti, Romania Tel: 021 317 33 60 / 61-63, Fax: 021 317 33 64
Mobil: 0740301855
Email: [email protected], [email protected] Toate articolele despre Atelierul de scenaristică Secvenţe, 2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 O săptămână în plus de înscrieri la Atelierul de scenaristică Secvenţe, 2012, Comunicat de presă
 A mai rămas mai puţin de o săptămână pentru înscrierile la cea de-a II-a ediţie a Atelierului de Scenaristică Secvenţe, 2012, Comunicat de presă
 Continuă înscrierile pentru cea de-a II-a ediţie a Atelierului de scenaristică Secvenţe, 2012, Comunicat de presă


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer