Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Orchestrelor Radio RadiRo, 2012

Festivalul RadiRo vine la Librăria Kretzulescu, vineri, 21 septembrie 2012


septembrie 2012
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Între 23 şi 29 septembrie 2012, la prima ediţie a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio, RadiRo, publicul are oportunitatea unor întâlniri cu orchestre radio care au făcut deja înconjurul lumii pe calea undelor: RAI Torino, BBC, Radio France şi Orchestra Naţională Radio.
 
Vineri, pe 21 septembrie 2012, la ora 19.00, înainte de deschiderea oficială a festivalului, vă aşteptăm pe terasa Librăriei Kretzulescu, la o introducere de festival. Seara RadiRo, cu audiţii şi fotografii de arhivă din Patrimoniul Cultural Naţional, va fi găzduită de Oltea Şerban-Pârâu, directorul artistic al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi redactor-şef Radio România Cultural.

Fotografiile cu dirijori şi interpreţi renumiţi, care au fost de-a lungul timpului cap de afiş la concertele Orchestrei Naţionale Radio, precum Mihail Jora, Constantin Silvestri, Emanuel Elenescu, George Enescu, Dinu Lipatti, Alfred Alessandrescu, Aaron Copland, Ionel Perlea provin din Arhiva Scrisă a Radio România şi sunt expuse publicului pentru prima oară.Multe dintre aceste uriaşe figuri culturale s-au întâlnit şi pe scenă şi în faţa obiectivului aparatului de fotografiat. Într-o fotografie de grup din seria care va fi expusă pe terasa Kretzulescu apar împreună Dinu Lipatti, Mihail Jora, Alfred Alessandrescu, George Enescu, Constantin Silvestri şi George Enacovici.  O altă imagine, din 1932, ni-i arată pe Regele Carol al II-lea şi pe Nicolae Iorga, prim-ministru al României, la inaugurarea unui studio al Radiodifuziunii.

 
Cei care au citit memorialistica din interbelic ştiu cât de importante deveneau, mai ales în serile zbuciumate ale istoriei, unul sau altul dintre concertele transmise la radio. Găsim în jurnale personale ale vremii dirijori şi solisti admiraţi, concerte aşteptate ca momente de respiro, toate privite ca borne deosebite în existenţa cotidiană, demne de consemnat alături de principalele evenimente politice sau de notele intime ale scriitorilor.
 
Puteţi vizita expoziţia de fotografie de pe terasa Kretzulescu de pe 21 septembrie 2012 până la finalul festivalului RadiRo, pe 29 septembrie 2012, iar vineri seara aţi putea câştiga o invitaţie la ultimul concert din festival, cu orchestra BBC pe scenă şi Dan Grigore solist.
 Toate articolele despre Festivalul Orchestrelor Radio RadiRo, 2012


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Despre o vagă frumuseţe a psihozei muzicale - Şostakovici la Festivalul RadiRo, 2012, Beatrice Lăpădat
 În seva vieţii cu Ceaikovski şi Rahmaninov - Festivalul RadiRo 2012, ziua a doua, Beatrice Lăpădat
 S-a încheiat Festivalul internaţional al orchestrelor radio RadiRo, 2012!, Comunicat de presă
 Entuziasm, entuziasm şi iar entuziasm după recitalul Ad Libitum - RadiRo, 2012, Petra Gherasim
 RadiRo, 2012 în ziua a doua, Petra Gherasim
 Toate articolele despre Festivalul Orchestrelor Radio RadiRo, 2012


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer