noiembrie 2012
Concert Hiromi
Twin Arts în parteneriat cu Ambasada Japoniei la Bucureşti prezintă:  Hiromi - The Trio Project featuring Anthony Jackson & Simon Phillips.

Aflat în premieră la Bucureşti,  grupul va concerta pe 10 noiembrie 2012  la Sala Radio. Hiromi Uehara (n.1979) a electrizat audienţa şi criticii de pretutindeni cu o energie creativă care sfidează normele jazz-ului şi ridică virtuozitatea şi compoziţia la un nivel de complexitate şi rafinament fără precedent. Îmbinând jazzul, post bop-ul, rockul progresiv şi muzica clasică, Hiromi şi-a câştigat deja un loc în privilegiata galerie a muzicienilor inovatori.

Născută  în Japonia la Shizuoka, pianista şi-a început studiile muzicale la vârsta de 6 ani. La 14 ani cânta deja cu Orchestra Filarmonicii din Praga, iar la 17 ani cu  Chick Corea. Absolventă a Berklee College of Music din Boston, Hiromi debutează pe piaţa muzicală în 2003, fiind de atunci într-o continuă ascensiune.


Considerată de specialişti una dintre cele mai dăruite compozitoare şi pianiste de jazz ale momentului, Hiromi a susţinut sute de concerte  atât în cluburi cu tradiţie, cât şi pe scenele marilor festivaluri de jazz din lume în compania unor muzicieni de calibru. Discografia artistei include albumele: Another Mind (2003), Brain (2004), Spiral (2006), Place to Be (2009), Time Control (2007), Beyond Standard (2008), Voice (2011 - The Trio Project).

O prezenţă scenică memorabilă, amestec insolit de fragilitate şi spirit ludic, o abordare muzicală nonconformistă şi pasională fac din Hiromi un artist profund al cărui show nu încetează să uimească şi să seducă.

Simon Phillips (n.1957) Celebrul baterist englez a devenit muzician profesionist încă de la vârsta de 12 ani, patru ani mai tarziu dovedindu-şi abilităţile în celebrul musical Jesus Christ Superstar. Din acel moment cariera sa a "decolat'" pur şi simplu, lista starurilor cu care a cântat fiind ea însăşi cea mai onorabilă carte de vizită: Toto, Jeff Beck, Whitesnake, Mike Oldfield, Gary Moore, Mick Jagger, Joe Satriani, Judas Priest, The Who, David Gilmour, Tears For Fears.

Anthony Jackson (n. 1954) este un muzician new-yorkez nominalizat la premiile Grammy,  creditat de breasla instrumentiştilor cu inventarea chitarei bass cu 6 corzi. Apare ca invitat pe mai mult de 500 de albume  alături de nume sonore ca Paul Simon, Pat Metheny, Dave Weckl, Chick Corea, Steely Dan, Al Di Meola, Michel Petrucciani.


Concertul Hiromi: The Trio Project va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie 2012, ora 21:00 la Sala Radio.

Accesul în sală se face începând cu  ora 20:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă 75; 115 şi 135 de lei în funcţie de categorie şi vor  putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi  Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.
 
Concurs
Primele 100 de bilete cumpărate participă la o  extragere pentru 10 pass-uri meet & greet cu Hiromi. Trimiteţi codul de bare de pe bilet însoţit de numele  dvs. pe adresa [email protected] (subiect: meet & greet Hiromi). Câştigătorii vor fi anuntaţi pe pagina de Facebook Twin Arts.
 
 INFO
www.facebook.com/Twin-Arts

1 comentariu

  • concert Hiromi
    liviu almas, 05.11.2012, 14:26

    Cei care nu au fost la Festivalul de la Garna recomand sa mearga sa vad acest concert.Formatia canta dumnezeieste.

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus