decembrie 2012
Domestic
Comedia Domestic a fost inclusă în selecţia singurului festival organizat exclusiv de cineaşti, Slamdance, organizat în paralel cu Festivalul de la Sundance, în Park City (Utah, Statele Unite), între 18 şi 24 ianuarie 2013. Domestic figurează în noua secţiune Beyond, dedicată "filmelor îndrăzneţe cu viziuni inovatoare", potrivit organizatorilor. Este a doua selecţie majoră pentru filmul lui Adrian Sitaru după cea de la Festivalul lnternaţional de Film de la Mar del Plata, din noiembrie 2012.

Supranumit "Quinzaine des Réalisateurs al Sundance-ului", Slamdance se află la a XIX-a ediţie şi reuneşte producţii originale şi regizori cu viziuni noi, în încercarea de a încuraja cinema-ul independent. Aici s-au făcut remarcaţi, pentru prima dată, Christopher Nolan (Inception), Oren Peli (Paranormal Activity), Marc Forster (Stranger than Fiction), Lena Dunham - creatoarea serialului Girls sau Benh Zeitlin (Beasts of the Southern Wild).

Pentru că multe dintre filme ajung să fie achiziţionate de case mari de distribuţie - o şansă nesperată pentru cineaştii fără bugete - în 2011, 5000 de filme au fost înscrise la Slamdance. Totodată, timp de un an, organizatorii proiectează filmele selectionate în diverse oraşe din Statele Unite şi le fac disponibile pe diverse platforme online.

"În Slamdance, ca şi în Sundance, intră doar filme de o anumită calitate şi originalitate, ce au şi un potenţial comercial. Este ceea ce mi-am dorit de la Domestic. În plus, vizibilitatea pentru presă şi pentru cei din lumea filmului este extrem de mare, asta pe un continent unde filmul chiar este o afacere. Este foarte onorant pentru mine", declară regizorul Adrian Sitaru.

Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după Pescuit sportiv (2008) şi Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri de prestigiu, este o comedie despre oameni obişnuiţi şi animalele alături de care îşi trăiesc viaţa. Un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel trec prin vieţile personajelor principale, influenţându-le evoluţia.


Distribuţia include nume ca Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora şi Sergiu Costache. Director de imagine este Adrian Silişteanu, scenografia îi aparţine lui Cristian Niculescu, iar montajul este semnat de Andrei Gorgan.

Filmul este o producţie 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, susţinută de Centrul Naţional al Cinematografiei şi realizată cu finanţare din partea MBB Germania, Eurimages, TVR si HBO România.
 

Domestic va fi lansat în România în luna martie 2013.

Regia: Adrian Sitaru Cu: Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Ioana Flora, Clara Vodă, Sergiu Costache

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus