februarie 2013
Rocker
Vineri, 1 martie 2013, de la ora 19:00, Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte proiecţia filmului Rocker, una dintre primele premiere româneşti importante ale anului 2012. Proiecţia va fi urmată de o discuţie la care vor participa regizorul şi scenaristul Marian Crişan, actorii Alin State, Crina Semciuc şi Ionuţ Nicolae, directorul de imagine Tudor Mircea, monteurul şi regizorul secund Tudor Pojoni, sound designer-ul Mihai Bogos, directoarea de producţie Andreea Tănase şi coordonatoarea de producţie Simona Pătraşcu.
 
Cel de-al cincilea eveniment din cadrul KINObservator-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme - Cinemateca Română în colaborare cu revista "Observator cultural", urmează după patru evenimente de succes în noiembrie şi decembrie 2012, când Sala Union i-a găzduit pe regizorii Cristian Mungiu, Dan Chişu, Paul Negoescu şi Radu Gabrea, alături de o parte dintre membrii echipelor filmelor După dealuri, Şi caii sunt verzi pe pereţi, O lună în Thailanda şi, respectiv, Trei zile până la Crăciun.

 

Rocker, o producţie Mandragora distribuită de Transilvania Film, este cel de-al doilea lungmetraj al lui Marian Crişan, un nou succes internaţional alături de debutul Morgen (2010, premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurtmetrajul Megatron, distins cu Palme d'Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes (2008). Noul film a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, unde a participat în competiţia secţiunii Nuevos Directores. De curând, Rocker a fost proiectat în secţiunea competiţională a Festivalului Internaţional de Film de la Trieste şi la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg, fiind în continuare solicitat în competiţii internaţionale.
 
 Scurt sinopsis: Din tată-n fiu
Dragostea lui Victor, un rocker la 45 de ani, pentru fiul său Florin depăşeşte limitele a ceea ce e social şi moral acceptat. Viaţa de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat şi gata de a depăşi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure şi să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi uneşte şi mai mult pe cei doi e muzica. Muzica rock.
 
(Autor afiş: Petre Apostol)
 
Vă aşteptăm!

 Parteneri media ai Arhivei Naţionale de Filme - Cinemateca Română: Radio România Cultural, Observator cultural, Tabu, Cinemagia, CinemaRx, Port.ro, Urban Things - Chestii Urbane, Bucuresteni.ro, Calendar Evenimente, COOPerativa Urbană, CentrulVechi.com.
 
 Tarifele practicate de Cinemateca Română:
Bilet pentru spectatorii fără abonament: 10 lei
Bilet pentru spectatorii cu abonament: 8 lei
Bilet pentru elevii, studenţii, pensionarii etc. cu abonament: 5 lei
Bilet pentru studenţii UNATC sau UNArte cu abonament: 5 lei
Abonament (valabil pentru întreaga stagiune): 15 lei
Abonament (redus, pentru elevi, studenţi, pensionari etc.): 12 lei
Abonamentele pentru stagiunea în curs se pot achiziţiona de la Cinemateca Eforie

Regia: Marian Crişan Cu: Dan Chiorean, Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus