martie 2013
După dealuri
Cinefilii vor avea ocazia unică de a viziona filmul lui Cristian Mungiu, După dealuri, în varianta sa integrală, cu toate secvenţele care nu au rămas în versiunea prezentată la Festivalul de la Cannes, sâmbătă, 30 martie 2013, de la ora 19.15, la Caffe Cinema Patria din Bucureşti. La eveniment vor lua parte Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, dar şi alţi actori şi membri ai echipei.

Proiecţia unică are loc cu prilejul lansării ediţiei premium pe DVD a filmului După dealuri. Accesul se va face pe bază de invitaţie primită odată cu achiziţionarea DVD-ului. Primii 50 de cumpărători de la librăriile Cărtureşti Verona, Humanitas Kretzulescu şi Librarium Bastilia vor primi cadou invitaţia şi o broşură cu Îndreptarul de păcate. Înaintea proiecţiei, Laurenţiu Gheorghe va vorbi despre rostul Îndreptarului de păcate şi deosebirile între diferitele ediţii existente in spatiul public.

Totodată, pachetul va putea fi achiziţionat şi direct de la Cinema Patria, înaintea proiecţiei. Accesul spectatorilor fără invitaţie se va face în limita locurilor disponibile.

Pachetul special conţine două DVD-uri, unul cu filmul şi celălalt cu materiale video suplimentare:

12 dintre secvenţele neincluse în montajul final,


un masterclass al regizorului Cristian Mungiu susţinut la Forum des Images din Paris,


un making of despre cum se realizează un film în plan-secvenţă,


interviuri, precum şi o serie limitată de cartoline cu fotograme din film.

Totodată, un booklet cu fragmente din comentariile şi recenziile cele mai relevante despre filmul lui Cristian Mungiu, După dealuri, este inclus în ediţia premium a DVD-ului.


"Mungiu ne choisit pas la solution facile. Son film, touché par la grâce, est d'une puissance rarissime, d'une simplicité sans égale. Là où d'autres emploieraient de graves majuscules, îl parle să langue naturelle. C'est celle du cinéma, de l'intelligence, de la sensibilité. Şes héroïnes sont şi vraies, si uniques, qu'elles ont renversé le public du Festival de Cannes. [...] Il règne sur l'écran la sereine plénitude du talent. Mungiu fait honneur à son art. Le cinéma semble avoir été inventé pour lui. Au-delà des collines est un miracle. Voilà. C'est tout". (Eric Neuhoff - Le Figaro)

Pachetele premium cu După dealuri vor fi disponibile începând cu 29 martie 2013, mai întâi la librăriile Cărtureşti Verona, Humanitas Kretzulescu şi Librarium din Bucureşti, apoi în reţelele Inmedio şi Relay, precum şi în alte spaţii. Lista completă a acestora - pe www.dupadealuri.ro.

După dealuri este scris şi regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran, iar imaginea este semnată de operatorul Oleg Mutu. Filmul a avut premiera mondială în 2012 la Cannes - cel mai important festival de film de autor din lume -, unde a fost premiat pentru scenariu şi pentru interpretare, şi a devenit ulterior prima peliculă românească reţinută pe lista celor mai bune 9 filme străine ale anului la Premiile Oscar 2013.

Regia: Cristian Mungiu Cu: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuţă, Dana Tapalagă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus