Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Domestic

Domestic, disponibil şi pentru spectatorii din afara ţării, pe Webkino.ro


martie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În premieră, filmul Domestic, în regia lui Adrian Sitaru, poate fi văzut de spectatorii din ţară, dar şi de cei din afara graniţelor. Pentru prima dată, românii stabiliţi în alte state pot viziona un film românesc în FullHD, simultan cu lansarea în cinematografele din România, pe www.webkino.ro. Momentul marchează şi prima utilizare a noii platforme Vimeo on Demand pentru distribuirea în sistem VoD a unui film, în acelaşi timp cu premiera în cinema.

Costul unui "bilet" electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Plata poate fi efectuată cu cardul sau prin serviciul PayPal. Sistemul este disponibil şi pe telefon mobil şi tabletă, dacă posesorii au instalată aplicaţia Vimeo. Înainte de plată, sistemul Vimeo le va cere utilizatorilor să-şi creeze gratuit un cont, cu o adresă de email şi o parolă proprie sistemului. Filmul are subtitrare în limba engleză.

Filmul este restricţionat pentru publicul din România până pe data de 23 iulie 2013.

Webkino.ro s-a lansat în aprilie 2011 şi permite vizionarea filmelor româneşti în sistem pay-per-view, prin video-streaming, la o calitate HD excelentă. Proiectul este realizat de compania de marketing şi vânzări online Thinkdigital.

Comedia Domestic, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera de gală pe 21 martie 2013, la CinemaPro din Bucureşti, în prezenţa a peste 550 de invitaţi. Echipa s-a întâlnit în weekend-ul trecut şi cu spectatorii din Cluj, Timişoara, Oradea, în proiecţii de gală.

În prima săptămână, la Bucureşti, filmul poate fi vizionat la Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Cinema Studio, Cinema Patria Caffe 3D, Cinema Europa, Cinema Scala şi Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

În ţară, rulează la Cluj (Cinema City şi Cinema Florin Piersic), Oradea (Cinema Cortina Digiplex), Arad (Cinema City Atrium), Ploieşti (Cinema City, Cinema Premiera), Craiova (Cinema Patria), Sibiu (Studio Astra Film, 30 martie 2013, ora 19:00), Târgu-Mureş (Cinema Arta), Târgu-Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Călăraşi (Cinema Orizont). 

Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după Pescuit sportiv (2008) şi Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011), Domestic este o comedie despre "oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat". Protagonişti sunt câţiva vecini de bloc şi câţiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni şi fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache şi Dan Hurduc (9 ani). 

Filmul este o produs şi distribuit de 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu finanţare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR şi HBO România. 

Noutăţi, fotografii şi filmuleţe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului.
 




 Toate articolele despre Domestic


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Despre oameni şi animale - Domestic, Andrei Luca
 Domestic - proiecţie şi dezbatere în cadrul proiectului Film Menu - Să Film!, episodul 12, Comunicat de presă
 Poveste, personaje şi decor - Domestic, Ioana Moraru
 Realism transcendental cu vise - Domestic, Oana Ghera
 Cand păsările se mută la bloc - Domestic, Mihai Brezeanu
 Toate articolele despre Domestic


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE




CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer