Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Domestic

Domestic pleacă în Caravana Zilele Filmului Românesc


aprilie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Comedia Domestic îşi continuă traseul prin ţară, după un debut cu circa 6.000 de spectatori în săli, în primul weekend. Pe lângă oraşele din circuitul obişnuit, filmul lui Adrian Sitaru va ajunge în câteva localităţi în care nu mai există săli de cinema, prin Caravana Zilele Filmului Românesc. Proiecţiile vor avea loc în case de cultură, teatre şi cluburi.

Primele oraşe în care a ajuns sau va ajunge filmul sunt Făgăraş (Casa Municipală de Cultură, 29 martie 2013, ora 17.00), Turda (Clubul Dreamers, 30 martie 2013, ora 18.00), Zalău (Casa de Cultură, 2 aprilie 2013, ora 18.00) şi Hunedoara (Casa de Cultură, 4 aprilie 2013, ora 17.00). Comedia Domestic, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera de gală pe 21 martie 2013, la CinemaPro din Bucureşti, în prezenţa a peste 550 de invitaţi.

În a doua săptămână, la Bucureşti, filmul poate fi vizionat Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex, The Light Cinema, Cinema Union, Cinema Patria Caffe 3D, Cinema Elvira Popescu şi Glendale Studio. În ţară, rulează la Cluj (Cinema City), Oradea (Cinema Cortina Digiplex), Arad (Cinema City Atrium), Ploieşti (Cinema City), Sibiu (Studio Astra Film).

În premieră, filmul Domestic în regia lui Adrian Sitaru, poate fi văzut şi de spectatorii din afara ţării, în FullHD, simultan cu lansarea în cinematografele din România, pe www.webkino.ro. Costul unui "bilet" electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Plata poate fi efectuată cu cardul sau prin serviciul PayPal. Sistemul este disponibil şi pe telefon mobil şi tabletă, dacă posesorii au instalată aplicaţia Vimeo. Înainte de plată, sistemul Vimeo le va cere utilizatorilor să-şi creeze gratuit un cont, cu o adresă de email şi o parolă proprie sistemului. Domestic are subtitrare în limba engleză. Filmul este restricţionat pentru publicul din România până pe data de 23 iulie 2013.

Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după Pescuit sportiv (2008) şi Din dragoste cu cele mai bune intenţii (2011), Domestic este o comedie despre "oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat". Protagonişti sunt câţiva vecini de bloc şi câţiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

Din distribuţie fac parte Adrian Titieni şi fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache şi Dan Hurduc (9 ani). 

Filmul este o produs şi distribuit de 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, cu susţinerea Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu finanţare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR şi HBO România. 

Informaţii suplimentare, un dosar de presă şi orarul proiecţiilor, pe www.domesticthemovie.ro.
Fotografii şi filmuleţe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.

 Toate articolele despre Domestic


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Despre oameni şi animale - Domestic, Andrei Luca
 Domestic - proiecţie şi dezbatere în cadrul proiectului Film Menu - Să Film!, episodul 12, Comunicat de presă
 Poveste, personaje şi decor - Domestic, Ioana Moraru
 Realism transcendental cu vise - Domestic, Oana Ghera
 Cand păsările se mută la bloc - Domestic, Mihai Brezeanu
 Toate articolele despre Domestic


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer