aprilie 2005
HBO România şi TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania) reamintesc tuturor celor interesaţi că data limită de înscriere a scenariilor în concurs este 15 aprilie 2005.

 Juriul

Juriul care va citi ;i selecta scenariile câştigătoare este alcătuit din următorii membri:

Andrei Creţulescu – Senior Writer / Producer HBO România
Tudor Giurgiu – Regizor / Producător, Director TIFF
Răzvan Rădulescu – Scenarist
Titus Muntean – Regizor
Cristina Corciovescu – Critic de film

 Se vor acorda următoarele premii:
- Premiul "HBO pentru scenariu de lung metraj", în valoare de 2000 USD. În cazul în care scenariul are mai mulţi autori, valoarea premiului se va împărţi în mod egal între aceştia.
- Premiul "HBO pentru scenariu de scurt metraj", în valoare de 1000 USD. În cazul mai multor autori, se aplică regula de la Premiul de mai sus.

 Condiţii de participare:
- Concursul de scenarii de film HBO este deschis autorilor de scenarii aflaţi la debut sau având cel mult un scenariu produs;
- În concurs se pot înscrie numai scenarii originale, complete, pentru film de lung metraj de ficţiune – pâna la 125 pag.- sau de scurt metraj de ficţiune (cca 20 pag.) Fiecare scenariu va fi însoţit de o pagină de prezentare a subiectului, de CV-ul autorului şi de un log-line (rezumat în max. 3 fraze). Nu se admit povestiri, sketch-uri, dialoguri fără descrierea acţiunii sau orice alt fel de scrisori.
- Nu se admit mai multe scenarii ale aceluiaşi autor.
- Scenariile se depun în 2 exemplare (la adresa de mai jos) editate pe computer (font 12), însoţite de discheta sau CD care să conţină textul scenariului.
- Pentru a elimina orice dubii în privinţa obiectivităţii jurizării, scenariile vor fi parolate. Astfel, cele 2 exemplare şi discheta / CD-ul se trimit în plic închis şi sigilat pe care va fi scrisă o parolă de maximum două cuvinte. Cele 2 exemplare, împreună cu discheta / CD-ul, trebuie însoţite de un alt plic închis, având aceeaşi parolă, şi care să conţină datele autorului (nume, adresă, CV). Pe plic trebuie menţionată secţiunea pentru care este înscris scenariul - lung sau scurt metraj. Nici o indicaţie pe parcursul scenariului nu trebuie să dezvăluie identitatea autorului.

 Termene:
- Scenariile vor fi depuse în perioada 1 februarie 2005 – 15 aprilie 2005 (data poştei) fie personal, la sediul Festivalului de Film Transilvania, Str. Popa Soare nr. 52, Bucureşti sector 2, tel 326 64 80 (până la 15 aprilie, ora 14:00).
- Pe 19 mai vor fi anunţate numele primilor trei finalişti din fiecare categorie (scurt şi lung metraj)
- Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul galei de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc în Cluj, 4 iunie 2005.


 Notă finală:

HBO România şi APFR nu răspund pentru condiţiile declarate de către candidaţi în vederea înscrierii în concurs decât în limitele verificărilor cu bună - credinţă ce le revin spre buna organizare şi desfăşurare a concursului şi spre asigurarea egalităţii în drepturi a participanţilor. Depistarea până la momentul decernării premiilor sau chiar ulterior acesteia, a oricăror încălcări, de către orice participant, a condiţiilor de înscriere în concurs, dă dreptul organizatorilor să revoce premiul acordat.

Scenariile înscrise în concurs (cele 2 exemplare tipărite + suportul electronic) nu vor fi înapoiate participanţilor. HBO România si APFR garantează respectarea de către organizatori a legislaţiei în vigoare cu privire la drepturile de autor şi drepturile conexe precum şi cu privire la orice alte drepturi cuvenite candidaţilor, în condiţiile stabilite pentru înscrierea şi participarea la concurs.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus