aprilie 2005
Ediţia cu numărul patru a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) , care se va desfăşura la Cluj în perioada 27 mai – 5 iunie, îşi va surprinde publicul şi invitaţii cu noi evenimente speciale şi workshopuri. Din această ultimă categorie face parte Let's go digital! – un workshop de iniţiere în tehnici digitale de filmare şi montaj, dedicat tinerilor pasionaţi de cinema.

Prin Let's go digital!, TIFF 2005 va acorda şansa unui grup de 15 tineri între 14-18 ani să învete în echipă să filmeze cu o cameră digitală, să monteze şi apoi să îşi prezinte filmul realizat (cu o durată maximă de 3 minute) în cadrul unei seri speciale a festivalului. Timp de o săptămână, tinerii (aleşi în urma unei preselecţii) vor parcurge toţi paşii necesari realizării unui film începând cu scrierea unui scenariu şi terminând cu editarea lui. La final, toate cele 5 filme realizate vor fi prezentate într-o proiecţie specială în care publicul va vota cel mai bun film, iar autorul va fi premiat în cadrul Galei de Inchidere a festivalului. Site-ul Festivalului îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi cu mai multe informaţii şi detalii legate de modalitatea de înscriere în Let's go digital!.

Let's go digital! va începe pe 27.05 cu un curs practic susţinut de englezul Carl Schoenfeld, unul dintre cei mai apreciaţi lectori ai programului Raindance Film Training. Timp de două zile, Schoenfeld va prezenta viitorilor cursanţi, cât şi tuturor celorlalţi iubitori de cinema aflaţi la TIFF, secretele unui curs care a inspirat nume celebre precum Christopher Nolan (regizorul filmelor Memento şi Insomnia) sau Guy Ritchie (scenaristul şi regizorul filmelor Lock, Stock and Two Smoking Barrels şi Snatch). Carl Schoenfeld va fi prezent la Cluj prin sprijinul oferit de British Council.

In paralel cu Let's go digital!, Fundaţia AltArt va organiza în cadrul festivalului un workshop de animaţie. Tinerii interesaţi de domeniu (16-30 ani) vor avea posibilitatea să asiste la prezentări de tehnici de animaţie, proiecţii de animaţie şi discuţii cât şi să se familiarizeze cu conceptele de bază ale animaţiei.

Sfârşitul festivalului nu va reprezenta şi sfârşitul acestui proiect, ci începutul unui şir de workshop-uri asemenătoare cu Let's go digital! care se vor desfăşura până la viitoarea ediţie TIFF din 2006. Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania îşi doresc să sprijine cât mai mult tinerii interesaţi de cinema, să le ofere posibilitatea descoperirii şi dezvoltării aptitudinilor pentru o viitoare carieră în cinematografie.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus