iunie 2013
Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2013
Cântece triste din inima Europei / Sad Songs from the Heart of Europe este un spectacol intim sub forma unui monolog plin de furie rostit în mijlocul publicului, o confesiune amară livrată frontal, fără pudoare şi fără inhibiţii. Kristian Smeds, regizor şi dramaturg finlandez, redimensionează actul crimei lui Raskolnikov din romanul Crimă şi pedeapsă şi-l expune din perspectiva Soniei, iubita acestuia, o prostituată de circumstanţă, nevoită să asigure traiul familiei sale.

Sonia, în intepretarea seducătoare a actriţei de origine lituaniană, Aldona Bendoriute, dezrădăcinează întreaga poveste şi o amplasează în prezent, în suburbia violentă a societăţii capitaliste europene, contorsionată şi dezechilibrată, fundamentată tot mai mult exclusiv pe discrepanţa extremelor. Adevărata putere aparţine acelora care îndrăznesc, aici e toată problema, conchide Sonia. Spectacolul Cântece triste din inima Europei este o incursiune în dedesubturile cele mai abjecte ale umanităţii, unde tortura conştiinţei este un cântec trist care te cutremură până-n măduva oaselor.


Descarcă programul FITS, 2013 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus