Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2013

Ideo Ideis - cel mai bun loc în care poţi să fii între 8 şi 16 august 2013


august 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Joi, 8 august 2013, începe cea de-a opta ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria. În 2013, Ideo Ideis "E despre tine", despre experienţa personală a fiecărui participant, fie el licean, vizitator, organizator sau spectator.
 
La fel ca şi în anii anteriori, Ideo Ideis e despre experienţele trăite la ateliere de teatru tânăr, ateliere de măiestrie, spectacole de teatru profesioniste, competiţia de teatru tânăr, Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor şi masterclass-uri.
 
Pe lângă atelierul de teatru tânăr şi cele de măiestrie deja specifice festivalului, ediţia cu numărul VIII aduce două noi ateliere: muzică & ritm şi scenografie. Coordonatorii acestor ateliere de măiestrie sunt:
Vava Ştefănescu şi Mihaela Zamfirescu - atelierul de coregrafie
Mihaela Michailov - atelierul de dramaturgie
Irina Moscu si Ana Cantabine - atelierul de scenografie
Nicu Alifantis, Irina Sârbu şi Nadia Trohin - atelierul de muzică şi ritm
Vlad Petri - atelierul de educaţie vizuală
 
"Ideo Ideis e un proces de educaţie alternativă prin artă şi, în acest context, atelierele de teatru tânăr şi măiestrie sunt poate cea mai importantă componentă a festivalului; sunt un foarte bun cadru în care fiecare dintre noi poate să-şi descopere noi abilităţi, de care suntem mai mult sau mai puţin conştienţi.", a declarat Andreea Borţun, co-Preşedinte Ideo Ideis.
 
Mai mult decât atât, în 2013, trainerii atelierelor de teatru tânăr se vor găsi şi în postura de participanţi. Uta Plate, pedagog teatral la unul dintre cele mai importante teatre din Berlin, vine la Ideo Ideis să le împărtăşească din experienţa acumulată de-a lungul celor peste 14 ani de training în domeniul artelor.
 
Competiţia de teatru tânăr, cea de-a doua secţiune cu tradiţie a festivalului, va avea loc în perioada 13-15 august şi va aduce pe scena Casei de Cultură din Alexandria 9 trupe de liceeni din întreaga ţară. Accesul la aceste spectacole este liber, în limita locurilor disponibile. În plus, pentru prima dată în istoria acestui festival, toate spectacolele din competiţie vor fi transmise live, pe www.ideoideis.ro.
 
Începând din 2013, Ideo Ideis este o scenă de debut atât pentru liceenii care participă la competiţia de teatru tânăr din cadrul festivalului cât şi pentru studenţii sau absolvenţii facultăţilor de teatru care vor juca într-un spaţiu nou, din cadrul terasei Conciato din Alexandria. Programul spectacolelor care vor fi jucate pe această scenă este disponibil aici. Pe www.ideoideis.ro, în secţiunea Spectacole invitate puteţi găsi şi informaţii despre spectacolele produse de teatrele bucureştene, care vor fi jucate la Casa de Cultură din Alexandria:
Femeia care şi-a pierdut jartierele - de Silviu Purcărete; Teatrul de Comedie; Distribuţie: Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă şi Dorina Chiriac
Biloxi Blues - de Iarina Demian; Distribuţie: Tudor Chirilă, Ştefana Samfira, Paul Ipate, Andrei Huţuleac, Bogdan Cotleţ, Andrei Şerban, Mircea Postelnicu, Radu Iacoban, Ioana Barbu
Fă-mi loc - de Radu Beligan; Distribuţie: Marius Manole şi Medeea Marinescu
Colibri - de Florin Piersic Jr.; Teatrul Luni Green Hours; Distribuţie: Laurenţiu Bănescu şi Daniel Popa
Zi că-i bine - de Florin Piersic Jr.; Teatrul Luni Green Hours; Distribuţie: Andreea Bibiri, Şerban Pavlu, Florin Piersic Jr.
Elixirul - de Mihai Gruia Sandu; spectacol masterat Arta Actorului, clasa prof. Univ. dr. Gelu Colceag
Zic Zac - de Andreea Gavriliu şi Ştefan Lupu; UNATC
 
Biletele pentru aceste spectacole pot fi achiziţionate din spaţiile special amenajate în cele două locaţii, iar preţul unui bilet este de 10 lei- pentru spectacolele de la Casa de Cultură şi 5 lei pentru spectacolele de la Conciato.
 
Procesul de educaţie alternativă prin artă e completat de Seara Povestitorilor, care îi are ca invitaţi pe Carmen Avram (Antena 3), Şerban Alexandrescu (Headvertising), Tudor Ghiurcă (Indygen) şi Bogdan Theodor Olteanu (sub25.ro), Cinemateca Târzie cu Marian Crişan şi Andrei Gruzsniczki şi, nu în cele din urmă, Masterclass-urile cu Marian Râlea şi juriul Ideo Ideis: Medeea Marinescu, Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Vlad Zamfirescu şi Marius Manole.
 
În 2013, Ideo Ideis începe şi se termină cu muzică live. Două dintre cele mai cunoscute trupe indie bucureştene, The Amsterdams şi Robin And The Backstabbers, vor concerta în Alexandria, pe 8 şi 16 august 2013. Accesul la aceste concerte este liber.

Ideo Ideis este un proiect finanţat de A.F.C.N, realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi sprijinit de Memo Plus ca parte din proiectul "Români frumoşi". Evenimentul şi-a găsit prieteni la Volksbank, Rinf, Millefiori, Illy, H&M, TelDrum, Pro Invest, EuroCar, Aurelian Săndulescu şi SC Brain SRL. Mulţumiri Direcţiei Judeţene pentru Tineret Teleorman, cea care ne ajută an de an să-i găzduim pe toţi participanţii Ideo Ideis.
Parteneri: Primăria Municipiului Alexandria, Indygen, BORŢUN•OLTEANU, FITS, UNATC, Godot Café-Teatru, Muzeul Judeţean Teleorman, Societal, WeAreHere, Conciato, Focus pe Germană, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Catalactica, Consiliul Judeţean Teleorman, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Teleorman.
Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevărul, Dilema Veche, Decât o Revistă, Institute, The Magazine, All Hollow, Cariere, LiterNet.ro, thechronicle.ro, Yorick, Teatrul.com, ZiarulMetropolis.ro, Arte&Meserii, sub25, Alexandria TV, Teleormanul.

Despre Ideo Ideis
Ideo Ideis este un festival de teatru organizat de Asociaţia Culturală T.E.T.A. şi dedicat procesului de educaţie alternativă pentru liceenii din România. Evenimentul include şapte secţiuni: atelierele de teatru tânăr, competiţia, atelierele de măiestrie, spectacolele de teatru profesionist, cinemateca târzie, seara povestitorilor, master-clas-urile.
Ideo Ideis a aderat la programul Societal de responsabilizare socială şi de mediu a evenimentelor.
 
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.ideoideis.ro, www.facebook.com/ideoideis.

Descarcă caietul-program al Ideo Ideis, 2013 aici.. Toate articolele despre Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2013


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Promisiunile ALTERNOPEDIA, Comunicat de presă
 Masterclass 1 Alternopedia: Autocunoaştere cu Marius Manole, Comunicat de presă
 O bucăţică de scenă - Ideo Ideis, 2013, Vlad Bălan, un interviu cu Vlad Vodă
 Alternopedia - un nou proiect TETA, inspirat de Ideo Ideis, Comunicat de presă
 Ideo Nr. 1 - Ideo Ideis, 2013, e despre noi toţi, interviu cu participanţii debutanţi, Sabina Balan, un interviu cu Iris Tiron, George Sbîrciog, Ionuţ Biţină
 Toate articolele despre Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2013


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer