mai 2005

"I'm producer of it. I come say hello to everybody and then go home."
(John Carpenter, despre rolul său ca producător la remake ul la Fog)

M-am apucat să scriu draftul asta la Movieland 21 înainte de Paşte şi ziua muncii dar n-am reuşit să-l înjgheb în timp util de ouă, ciocane şi seceri roşii. So, he's back ar zice prietenul meu, Alice Cooper (în The man behind the Mask). So what, vor zice prietenii mei cărora mă încăpăţânez să le trimit link-ul ăsta şi apoi îmi dau seama că nu-l citesc sau se plâng că e neinteligibil. Deh, dar data trecută am menţionat Megadeth, se pare că a fost o idee bună pentru că Dave Mustaine o să vină p'aici, pe 15 iunie adică, la Arenele Romane dacă nu ştiaţi. Aşa că am avut gura (tastatura) megadethuită şi pot să fiu scuzat pentru o elipsă de o lună, mai ales că în Movieland merge. Scrii doar... Cut to... 35 days later

*

Acum vreau să mă plâng pe scurt de faptul că remake-urile horror abundă.

E horror pe bune. Michael Bay e de vină, compania lui le face, după Texas Chainsaw Massacre face prequel-ul, care se numeşte în proiect The Texas Chainsaw Massacre sequel prequel (!), The Hitcher (în care autostopistul s-ar putea să fie femeie!) Păsările, da, ăla al lui Hitchcock, dar ei zic că e o updatare a cărţii de Daphne Du Maurier (le propun o Rebecca porno cu Paris Hilton-despre care e vorba mai jos). Nu-i problemă, refac şi Strangers on a Train, nici ăsta nu e remake după sir Alfred ci o re-imaginare (v. mai sus updatare plus prefixul RE) a cărţii Patriciei Highsmith (mama lui Ripley, Tom, nu personajul din Alien). Deci se fac re-ecranizări şi nu remake-uri. Plus sequel-ul la duda Saw. Gata de Halloween 2005. De curând a ieşit remake-ul la Amityville Horror (tot năşit (cu B de la numele său), de Michael Bay, cel care vara asta re-updatează Sf-ul cu The Island, (un viitor Pearl Harbor al genului) şi a avut hiper-succes. Amytiville 2005 vreau să spun.

*

Week-end-ul ăsta iese în State remake-ul la House of Wax, cu diva socialistă (nu asta însemnă socialite?) Paris Hilton... în peste 3000 de cinematografe, la competiţie cu cruciadele lui sir Ridley şi sir Bloom (fanii au venit miercuri la premiera europeană de la Londra din Italia, cu pancarde pe care scria cam traducerea liberă a ceea ce-i doreau femeile de la Apaca lui Petre Roman. Curat Horror.


(Eva Green, bunăciunea din Dreamers care arată cam horror, cu pancarda despre Orlando furioso în spatele ei, la premiera londoneză de la Kingdom Of Heaven)


*

Şi că veni vorba de sir Ridley se pare că noul său proiect prioritar, după gladiatori, cruciaţi şi între ei, somalezi mitraliaţi în Mogadishu şi Nic Cage cu sindrom deficitar, se pare că va fi un western. Blood Meridian se numeşte cartea celui ce a scris All the pretty Horses. Iată ştirea aici.

*

More HORROR remakes, The Fog - Ceaţa e pe drum, după Assault on Precint 13, un alt clasic de John Carpenter primeşte un make-over (updatare, cum am scris mai sus)... interviul lui John Carpenter de pe platoul la Fog (premiera americană 14 octombrie a.c.) este copios, de asta am pus şi episodului de azi ca motto un citat din el. Ironic. Probabil filmul va fi dedicat producătoarei şi co-scenaristei Debra Hill, pentru că la asta lucra atunci când a murit. Sau ar fi dat şi ea un hallo şi un handshake. Sau milkshake, shake-ul contează.

*

Un singur film adevărat avem de aşteptat, Land of the dead, comeback-ul lui George A Romero, renaşterea zombie, the final chapter în ceea ce-l priveşte pe cel ce a inventat genul.
Trailerul conţine replica anului, Man! Dennis the menace Hopper care zice Zombies man, they creep me out. Bonus fata lui Dario Argento, Asia. Iese pe 24 iunie la ei, la noi nu se ştie. La noi e Land of the Dead oricum.


Din Movieland (de unde altundeva, de fapt de la servici...)
Alin Ludu Dumbravă

P.S. More Star Wars, EPISODUL III în T minus 2 săptămâni, forţa fie cu voi. Am descoperit un fan film de 47 de minute, dacă puteţi să-l download-aţi... sau se vede on line..., se numeşte Star Wars Revelations, e non-profit şi are efecte care zici că-s făcute de ILM. Şi un link la articolul din Slate despre autorii lui şi de ce sunt fanii lui Lucas mai valabili ca Maestrul.. plus iaca ce zice CNN despre rating.

Şi în final un onest La mulţi ani actorului care ne-a vizitat ţara de mai multe ori, liantul între Alien şi Predator, ghici ciupercă cine-i, Yutani sau Weyland, modelul androidului Bishop (du-te în dicţionar la litera Alien dacă eşti neofit şi fii atent că oricum se face sequel la Alien Vs. Predator. Horror pe bune). Lance Henriksen a împlinit 65 de ani pe 05.05.05. N-ai mai dat un semn, domnu' Lance, nenişorule Frank Black!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus