august 2013
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2013
Vin la Ideo Ideis de când aveam vreo 9 ani. Pe atunci îmi plăcea pentru că aveam ocazia să stau şi eu cu cei mai mari şi ce-i drept era o atmosferă care mă fascina. În 2006 l-am întâlnit pe Marcel Iureş. Pentru mine a fost un moment intens, pe care l-am realizat abia mai târziu. Sfatul pe care mi l-a dat atunci este şi acum un reper pentru mine. De la el am înţeles că am multe de oferit şi nu ar trebui să renunţ niciodată să fac ceea ce îmi place, dar mai ales că trebuie să încerc mereu să fiu altfel. Aşa că, în urmă cu 3 ani, m-am hotărât că ar fi timpul să ofer şi eu ceva festivalului, nu numai el mie, aşa că m-am înscris ca voluntar. Pot să spun că am crescut o dată cu festivalul, că a reprezentat o rampă de lansare spre viaţă. Cu fiecare ediţie am crescut câte un pic. Înveţi să trăieşti, să te bucuri din plin de tot ce te înconjoară şi mai ales, înveţi să îi pui pe ceilalţi mai presus de tine. Niciodată nu am crezut că o să mă simt atât de mândră de mine că am dat cu mopul, dar acum ştiu că m-am simţit aşa pentru că am avut o contribuţie, cât de mică, pentru cei care au venit să se bucure de festival.

Între timp am avansat şi anul ăsta mă ocup, ca junior, de departamentul de Evenimente, asta înseamnă că mă pregătesc ca la un moment dat să ajung în comitetul de organizare. M-a fascinat absolut tot ce s-a întâmplat în 2013 la Ideo, deşi nu am avut la fel de mult contact cu participanţii ca în anii trecuţi. Departamentul de Evenimente este strâns legat de cel de PR aşa că am învăţat să iau interviuri şi câteva secrete ce ţin de relaţiile cu publicul şi promovare. Am învăţat că atunci când faci ceva cu pasiune se vede în absolut orice acţiune pe care o faci, iar aici sunt oameni care debordează de pasiune şi cărora le iese pasiunea prin pori. Nu mi-am putut imagina niciodată că poţi să întâlneşti atâtea oportunităţi într-un loc aşa mic şi într-un timp atât de scurt. Fiecare zi aici a venit cu câte o surpriză plăcută, în fiecare zi m-am simţit din ce in ce mai bine. Sunt curioasă cât de mult poate să crească pasiunea pentru ceea ce fac şi ce impact or să aibă toate cele întâmplate. Te simţi bine când cunoşti un om minunat , dar imaginează-ţi cum te simţi când ai lângă tine sute! Ideo Ideis e despre oameni frumoşi, oameni care au multe de oferit şi care te ajută să creşti frumos. Cu alte cuvinte, August e o lună faină!

De ce vin în fiecare an la Ideo Ideis? Pentru că e ca un microb, e suficient sa vii o singură data şi apoi te îndrăgosteşti aşa de tare de atmosferă încât te întorci. Sunt oameni aici care au venit ca participanţi, dar care atunci când au terminat liceul şi nu au mai putut participa în competiţie au continuat să vină să se bucure de festival făcând parte din echipa de organizare. E minunat să simţi că faci parte dintr-o mare familie, iar revederile sunt pline de emoţie şi fericire. În ultimii 8 ani, răspunsul la întrebarea "Ce faci în August?" a fost "Merg la Ideo!" Şi asta fără să stau să mă gândesc, e deja un reflex.

Scriu aceste cuvinte în ultima zi de festival şi deja simt cum mă cuprinde nostalgia. Oricât de obosită şi epuizată aş fi, tot aş găsi un ultim strop de energie să mă bucur de fiecare moment. E unul din momentele alea în viaţă când realizezi că eşti norocos că ai avut ocazia să trăieşti astfel de experienţe.

Descarcă caietul-program al Ideo Ideis, 2013 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus