Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Inside Llewyn Davis

Premieră simultană în România şi SUA - Inside Llewyn Davis


decembrie 2013
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Inside Llewyn Davis, cel mai recent al fraţilor Coen, s-a lansat atât în România, cât şi în SUA pe 6 decembrie 2013!

Filmul îi are în distribuţie pe Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake şi Garrett Hedlund într-o poveste comică şi întunecată.

"Dacă nu-i nou şi nu îmbătrâneşte niciodată" le spune cântăreţul spectatorilor, "atunci este o melodie folk". Llewyn Davis (Oscar Isaac) tocmai şi-a încheiat spectacolul cu un cover binecunoscut "Hang me, Oh Hang me" de Dave Van Ronk într-un pub din New York-ul anilor '60. Povestea lui Llewyn Davis este una emoţionantă, prinsă între realitate şi ficţiune, trăită printre şi cu acorduri de chitară. Singur - ca un lup de stepă - cu bani puţini, fără un domiciliu stabil, el hoinăreşte pe străzile reci ale Manhattan-ului şi doarme pe canapelele unui număr de prieteni ce tot descreşte. Se pare că talentul lui Llewyn nu este suficient în industria folk-ului, că are nevoie şi de noroc. Susţine concerte puţine, remuneraţia este pe măsură, iar faţă de ceilalţi interpreţi este ursuz. Doi dintre ei sunt Jim şi Jean (dulce ca o savarină pe scenă, dar acră ca o lămâie în timpul liber), interpretaţi de Justin Timberlake şi de Carey Mulligan. Ei formează un cuplu în aparenţă perfect, căci ea îi ascunde faptul că este însărcinată cu Llewyn, amicul soţului ei. Un triunghi amoros cu năbădăi şi complicat! Llewyn este precum motanul care îl însoţeşte din când în când: nu are nicio destinaţie, nu are niciun stăpân.

Filmul este o incursiune în lumea muzicii folk din New- York-ul anilor \'60, înaintea venirii lui Bob Dylan. Fraţii Coen au reuşit să regizeze o capodoperă prin simplul fapt că nu au căutat actori care să imite: "nu am dorit să angajăm un actor care doar să mimeze. Fiindcă este vorba despre viaţa unui cântăreţ, ne-am dat seama că trebuie să fie ceva real". Majoritatea melodiilor din film sunt interpretate live de actori şi scenariul este inspirat de biografia muzicianului Dave Van Ronk, ale cărui memorii au fost publicate postum.

Inside Llewyn Davis a fost distins cu Marele Premiu la Cannes 2013 şi datorită reacţiilor pozitive ale criticilor internaţionali a înfipt steagul în cursa competiţiei Oscar 2014.

Fraţii Coen, cu stilul şi talentul lor inconfundabil au o întreagă colecţie de premii şi sunt regizorii unor filme cunoscute precum: True Grit, Burn After Reading, The Ladykillers, No Country for Old Men.

Din 6 decembrie 2013, melomanii şi iubitorii de film au parte de un cadou cinematografic: Inside Llewyn Davis! Vă urăm vizionare şi audiţie plăcută!

Film distribuit de Asociaţia Macondo
 Toate articolele despre Inside Llewyn Davis


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

Sageata Alte linkuri: imdb.com
 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Agoniile artistului neînţeles - Inside Llewyn Davis, Irina Trocan
 Răspunsu-i suflare în vînt - Inside Llewyn Davis, Andrei Gorzo
 Carey Mulligan în duet cu Justin Timberlake - Inside Llewyn Davis, Comunicat de presă
 Do Re Mi dinăuntrul lui Llewyn Davis - Inside Llewyn Davis la Les Films de Cannes à Bucarest, 2013, Bianca Andreea Bănică
 Cântece necântate - Inside Llewyn Davis la Les Films de Cannes à Bucarest, 2013, Sabina Balan
 Toate articolele despre Inside Llewyn Davis


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer